Specialist în nutriție, care e proporția alimentelor necesare organismului pentru a mânca sănătos. Cum se pot consuma fructele și legumele, separat sau împreună
O alimentație sănătoasă este extrem de importantă.
Oana Trifu Bulzan, specialist în nutriție și schimbarea stilului de viață, explică de ce alimente are nevoie corpul nostru și în ce cantități ar trebui să le consumăm.
Pentru a înțelege pe deplin acest aspect, a folosit o farfurie pe care a împărțit-o mai întâi în două jumătăți, cu ajutorul unui marker, iar una dintre jumătăți a mai împărțit-o în alte două.
În jumătatea întreagă a farfuriei se pun fructe și legume, în special legume.
Pe un sfert de farfurie se vor pune cereale, iar pe celălalt proteine.
Cum se pot consuma fructele și legumele, separat sau împreună?
Teoretic, dacă avem un corp sănătos, cu un sistem digestiv perfect funcțional, acesta va accepta, cu siguranță, diferite combinații de fructe și legume, fără efecte secundare, ceea ce este ideal.
Însă, în pactică, sunt puține persoane care se pot bucura de o sănătate de fier a organismului, deci sfatul este să consumăm separat legumele și separat fructele. Fructele pot ține loc de desert sau pot fi transformate în sucuri pentru hidratarea organismului.
Declarațiile au fost făcute de Oana Trifu Bulzan în cadrul matinalului „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News