UPDATE: Poliţia, primele declaraţii. Spargere la sediul Partidului Neamul Românesc, din care a făcut parte Diana Șoșoacă. S-a furat un USB cu informații despre adversarii politici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Sediul Partidului Neamul Românesc, din care vin Diana Şoşoacă şi Francisc Tobă, parlamentari excluşi din grupul AUR, a fost spart. Din interior s-ar fi furat un stick USB cu documente despre partid şi despre adversarii politici, afirmă Ninel Peia, preşedintele PNR. 

UPDATE: "În această dimineață, prin apel 112, Sectia 1 Poliție a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că din sediul unei formațiuni politice s-a sustras un memory stick ce ar conține informații de interes pentru organizație.

Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1", anunță Poliția Capitalei.

Stick cu informații despre adversarii politici, furat

"Din păcate, azi noapte sediul PNR a fost spart. Una dintre uşi a fost forţată şi deschisă. Nu s-au furat echipamente tehnice, ci doar un stick, al meu, de pe biroul din secretariat, cu foarte multe informaţii despre partid, despre adversari politici şi despre ce trebuia să facem în continuare. Credem că interesul unor persoane despre PNR este total neadecvat, pentru că nu s-a furat niciun laptop, nimic altceva. 

Nu avem bănuieli, nu ştim cine ar fi putut face aşa ceva. A descoperit persoana care are grijă de clădire în acest moment. Totul în sediul partidului era răvăşit, toate sertarele erau deschise. Poliţia a venit, se fac cercetări. Pe stick sunt informaţii importante, despre acţiunile partidului care urmau să fie desfăşurate în perioada următoare. ", a declarat Ninel Peia, preşedintele PNR, la România TV. 

Diana Şoşoacă şi Francisc Tobă vin din PNR

PNR este partidul care, în alianţă cu AUR, i-a trimis în Parlamentul României pe Diana Şoşoacă, proaspăt exclusă din grupul parlamentar AUR, şi pe Francisc Tobă, deputatul care şi-a depus cu întârziere jurământul şi care, la rândul său, a fost exclus din grupul AUR. 

"Alianța pentru Uniunea Românilor protestează vehement față de monstruoasa înțelegere din interiorul coaliției de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat al lui Francisc Tobă. Ignorând deliberat cererile formulate de AUR în mod repetat, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României.

Încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă. AUR reamintește opiniei publice faptul că acesta a fost exclus din partid în urma unor suspiciuni rezonabile de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din Decembrie 1989, evenimente pe care nu le-a clarificat pe deplin nici în partid, nici în fața opiniei publice", a fost poziţia oficială a AUR.

VEZI ŞI Mandatul deputatului Francisc Tobă, contestat de AUR, a fost validat de Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel