Spărgătorii de bancomate din Vrancea şi Galaţi, pedepse grele cu închisoarea
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cei cinci bărbaţi care au spart mai multe bancomate din Galaţi şi Vrancea în urmă cu un an şi-au primit sentinţele.

26 de ani de închisoare vor avea de executat împreună cei cinci autori ai spargerilor în serie comise, în urmă cu mai bine de un an, la mai multe bancomate din județele Galați și Vrancea. Folosind aceeași metodă de operare, distrugerea dispozitivelor de eliberare a banilor prin detonare, infractorii au reușit doar una dintre cele patru lovituri. Pe lângă închisoare, ei vor avea de plătit sume imense către păgubiți și pentru cheltuielile judiciare efectuate cu ocazia anchetei și a judecării dosarului.

Tribunalul Galați a dat o primă soluție, zilele trecute, în dosarul în care cinci indivizi erau cercetaţi pentru acte vecine cu terorismul. Timp de aproape o lună, aceștia au atacat patru bancomate ale CEC Bank, din Liești și Tulucești (în județul Galați) și din comunele Păunești și Vulturu (județul Vrancea). Doar din ATM-ul de la Tulucești au reușit să fure 120.000 de lei, banii de pensii cu care automatul fusese alimentat cu o zi înainte, în două cazuri operațiunile eșuând din cauză că aparatele nu au eliberat banii, iar în al patrulea, cel de la Vulturu, pentru că poliția și procurorii DIICOT au intervenit înainte de explozie.

Opt ani, cea mai mare pedeapsă

La mai bine de un an de la ultima lovitură, soldată cu flagrantul și prinderea indivizilor ce aveau să fie cercetați, în diverse participații, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, nerespectarea regimului muniţiilor explozive, distrugere, instigare la conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu numere false de înmatriculare şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, Tribunalul a dat prima sentință. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Marian-Viorel Bulmău - 8 ani de închisoare. Complicii săi au primit aproximativ jumătate din pedeapsa "creierului": Victor Marin - 5 ani de închisoare, Cristian Anton - 4 ani şi 8 luni de închisoare, Nicuşor-Ionuţ Ciuciu - 4 ani şi 4 luni de închisoare, Iordache-Adrian Niţu - 4 ani de închisoare, scrie Viaţa Liberă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel