Data publicării:

Spaniolul Javier Tebas, preşedintele La Liga, critică din nou cluburile Manchester City şi PSG

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a criticat politica financiară a cluburilor Manchester City şi PSG pe care le-a numit cluburi de stat, considerându-le un pericol pentru fotbal, scrie Reuters.

În opinia lui Tebas, astfel de cluburi ar acţiona împotriva regulilor financiare din Spania, el cerând UEFA să exercite asupra lor un control financiar strict pentru a combate un dopaj financiar.

Clubul Manchester City, campioana Angliei, este deţinut City Football Group, companie în care Abu Dhabi United Group are 87 la sută dintre acţiuni. PSG, campioana Franţei, la rândul său, este deţinut de Fondul de investiţii Qatar Sports.

Cluburi de stat...un pericol cu care fotbalul nu s-a mai confruntat până acum. Funcţionează complet în afara normelor, a regulilor şi riscă să ducă inflaţia pieţei la cote dezastruoase prin dopajul financiar pe care-l practică, a spus Tebas.

El a arătat că nu este normal ca aceste cluburi să poată oferi sume exorbitante pentru jucători în comparaţie cu rivalele lor.

În toamna anului trecut, Liga spaniolă de fotbal (La Liga) afirma că este pregătită să se adreseze Uniunii Europene dacă UEFA nu asigură respectarea regulilor fair play-ului financiar de către Paris Saint-Germain şi Manchester City.

Documentele publicate în cadrul anchetei Football Leaks arătau că UEFA a acceptat ca Manchester City şi PSG să obţină venituri de la sponsori care au legătură cu proprietarii celor două cluburi.

Manchester City şi PSG sunt de mult timp ţinta criticilor aduse de preşedintelui La Liga, Javier Tebas. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel