Spania vrea să plătească tinerilor chiria, timp de doi ani, lunar, ca să plece de la părinți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Photo Mix de la Pixabay
Imagine de Photo Mix de la Pixabay
Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani ar trebui să primească lunar o sumă care să-i ajute să părăsească locuința părinților și să-și plătească chiria, a propus premierul Spaniei.

Premierul spaniol Pedro Sánchez a propus ca tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani să primească un bonus lunar din care să își plătească chiria, conform BBC. „Locuințele reprezintă o problemă gravă în țara noastră”, a declarat Sánchez.

Este vorba despre 250 de euro, sumă acordată pe o perioadă de până la doi ani și care face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri privind locuințele din Spania. 

Premierul plănuiește ca suma de 250 de euro pe lună să fie plătită de autoritățile regionale autonome spaniole persoanelor sub 35 de ani care câștigă mai puțin de 23.725 de euro pe an. Scopul este de a ajuta cât mai mulți tineri să se mute din casele părinților. 

CITEȘTE ȘI: Prețul mediu al unei locuinţe din România a CRESCUT cu 28,4% în ultimii 5 ani

Totodată, un proiect de lege ar aduce și plafoane de chirie pentru marii proprietari de imobile, în special în zone în care chiriile au crescut mult în ultimii ani. În Spania, mai puțin de una dintre patru locuințe poate fi închiriată. În marile orașe Madrid și Barcelona, din cauza pandemiei, chiriile au crescut în timp ce veniturile au scăzut cu peste 7% într-un singur an

Eurostat arăta că spaniolii părăsesc locuința familială, în general, la vârsta de 30 de ani, adică cu aproape patru ani mai târziu decât media UE.

VEZI ȘI: Preţurile la gaze în Europa au crescut cu 60% în două zile

Cotaţiile la gaze naturale au atins miercuri noi recorduri istorice pe piaţa de referinţă din Europa, ceea ce duce creşterile cumulate înregistrate în ultimele două zile la 60%, pe măsură ce impactul majorării costurilor la energie s-a răsfrânt asupra pieţelor de acţiuni şi obligaţiuni, iar oficialii UE au tras un semnal de alarmă, transmite Bloomberg.

La hub-ul TTF (Title Transfer Facility) din Olanda cotaţiile pentru gazele naturale cu livrare în luna următoare au crescut miercuri cu până la 40%, la un nivel record de 162,12 euro pentru 1 MWh, după ce marţi au încheiat şedinţa cu o creştere de 20%.

"Este aproape imposibil să justifici de ce se mişcă atât de rapid şi atât de sus", a spus şi Tom Marzec-Manser, analist la ICIS.

Franța și Spania au cerut măsuri urgente din partea UE

Mai multe state europene, inclusiv Franţa şi Spania, au cerut Uniunii Europene să ia măsuri urgente pentru a limita impactul creşterii explozive a preţului gazelor asupra gospodăriilor. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel