Data publicării:

Spania va mări ajutoarele umanitare către teritoriile palestiniene, în urma bombardamentului asupra unui spitalul din Gaza

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Miercuri, Jose Manuel Albares, ministrul interimar al Afacerilor Externe al Spaniei, a anunțat că țara sa va majora ajutorul umanitar acordat teritoriilor palestiniene cu 4 milioane de euro, ajungându-se astfel la un total de 21 de milioane de euro, potrivit Reuters.

Într-un discurs susținut în fața Parlamentului European la Strasbourg, Albares a făcut această declarație după ce a menționat că guvernul său a fost "șocat" în urma exploziei de la un spital din Gaza, care a dus la moartea a sute de pacienți și personal medical.

Armata israeliană a declarat, miercuri, că nu au observat nicio dovadă asupra implicării într-un atac direct asupra vreunui spital din Fâșia Gaza, realizat în ziua precedentă.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat jurnaliștilor că nu există daune structurale la clădirile din jurul spitalului Al-Ahli al-Arabi și niciun crater.

Purtătorul de cuvânt a acuzat gruparea Hamas că a exagerat numărul victimelor din explozie și a spus că nu poate să afirme atât de rapid cauzele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel