Data publicării:

Spania şi Portugalia, favorite să organizeze CM 2030

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Fotografie de la Tembela Bohle, Pexels
Fotografie de la Tembela Bohle, Pexels

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, anunţă că Spania şi Portugalia ar putea găzdui împreună Cupa Mondială din 2030. 

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a afirmat luni că este sigur că Spania şi Portugalia vor găzdui Cupa Mondială de fotbal din 2030, informează Reuters.

Cele două ţări au semnat un acord în anul 2020 în vederea unei candidaturi comune, pe care au oficializat-o în luna iunie.

"Sunt sigur că Mondialul din 2030 se va juca în Spania şi Portugalia", a declarat Ceferin prin videoconferinţă în timpul deschiderii congresului internaţional Football Talks de la Lisabona.

"Această candidatură este una câştigătoare şi vom face tot posibilul pentru a ajuta două ţări care sunt pasionate, trăiesc şi respiră fotbalul şi care au o infrastructură bună", a spus oficialul UEFA.

Gazda CM 2030 va fi desemnată în mai 2024, scrie Agerpres.

Nu e prima dată când cele două candidează împreună



Spania, ţara unde a avut loc CM 1982, a candidat fără succes împreună cu Portugalia pentru CM 2018, a cărei organizare a fost încredinţată Rusiei. Portugalia nu a găzduit niciun Mondial, însă a fost gazda EURO 2004.

Patru ţări din America de Sud, Argentina, Uruguay, Chile şi Paraguay, au anunţat o candidatură comună pentru CM 2030, ce ar avea o valoare sentimentală, în condiţiile în care prima ediţie a competiţiei s-a desfăşurat în Uruguay în 1930.

CM 2022 va avea loc în Qatar între 20 noiembrie şi 18 decembrie. Următoarea ediţie se va disputa în 2026 în Canada, Statele Unite şi Mexic.

Qatarul a expulzat zeci de muncitori străini care şi-au cerut salariile neplătite pentru munca prestată la organizarea Campionatului Mondial de Fotbal

Qatarul a expulzat zeci de muncitori străini care au organizat o demonstraţie pentru a-şi cere salariile neplătite, cu mai puţin de trei luni înaintea startului Cupei Mondiale de fotbal din această ţară, a anunţat luni un ONG britanic, citat de AFP.

Autorităţile de la Doha, criticate în mod regulat de ONG-urile internaţionale pentru modul în care tratează sute de mii de muncitori din Asia, în special pe şantierele majore ale Cupei Mondiale 2022, au confirmat reţinerea manifestanţilor, dar au refuzat să spună dacă unii dintre ei au fost expulzaţi.

În timpul unui protest din 14 august, cel puţin 60 de muncitori - dintre care unii nu fuseseră plătiţi timp de şapte luni - au blocat traficul în afara companiei Al Bandary din Doha, se precizează într-un comunicat al Equidem, o organizaţie de consultanţă, specializată în drepturile omului şi dreptul muncii, cu sediul la Londra.

'Am vorbit cu muncitorii care protestau şi cu unul dintre aceştia care a fost deportat în Nepal. Am confirmat că s-a întors acasă şi că şi alţii, din Nepal, Bangladesh, India, Egipt şi Filipine, au fost deportaţi', a declarat directorul executiv al Equidem, Mustafa Qadri. Guvernul Qatarului a precizat duminică, într-un comunicat, că 'un număr de protestatari au fost arestaţi pentru încălcarea legilor de securitate publică'.

'O minoritate de persoane care nu au protestat în mod paşnic şi au acţionat încălcând legile siguranţei publice sunt expuse riscului de deportare prin ordin judecătoresc', a menţionat executivul qatarian, fără să ofere numărul muncitorilor vizaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel