Spania se pregătește să anunțe data recunoaşterii unui stat palestinian
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că va dezvălui miercurea viitoare data oficială a recunoașterii unui stat palestinian de către Madrid, eliminând astfel orice posibilitate de recunoaștere pe 21 mai.

"Ne coordonăm cu alte ţări", a afirmat Sanchez în timpul unui interviu televizat, pentru a clarifica de ce Spania nu va recunoaște un stat palestinian chiar marți, așa cum a fost sugerat de Josep Borrell, șeful diplomației europene.

Josep Borrell a menționat săptămâna trecută într-un interviu acordat unui post de radio spaniol că a fost informat de către ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Albares, că data stabilită este 21 mai, care pică într-o zi de marți.

Premierul Sanchez a asigurat că va "clarifica" data exactă la care Madridul urmează să recunoască un stat palestinian

Șeful diplomației europene nu a detaliat cu care țări se poartă discuțiile în legătură cu acest subiect, însă luna trecută premierul spaniol a emis împreună cu colegii săi din Irlanda, Slovenia și Malta un comunicat comun la Bruxelles, în care și-au exprimat intenția de a recunoaște un stat palestinian.

Marți, ministrul irlandez de externe, Micheal Martin, a confirmat că Dublinul "va recunoaşte statul Palestina înainte de sfârşitul acestei luni", fără a specifica o dată exactă.

Până în prezent, procedura luată în considerare este cea a unui decret adoptat marți de miniștrii spanioli. Premierul Sanchez, care urmează să țină un discurs în fața Congresului a doua zi, a asigurat că va profita de această oportunitate pentru a "clarifica" data exactă la care Madridul urmează să recunoască un stat palestinian, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel