Spania expulzează 25 de diplomaţi ruşi, în coordonare cu alte state UE
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Guvernul Spaniei a anunţat expulzarea a 25 de diplomaţi ruşi.

Guvernul Spaniei a anunţat, marţi, 5 aprilie, expulzarea a 25 de diplomaţi ruşi, după decizii similare luate de numeroase alte state din cadrul Uniunii Europene, inclusiv de Franţa, Germania şi Italia.

„Am decis expulzarea din Spania a unor diplomaţi şi funcţionari din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse, care constituie ameninţări pentru interesele de securitate ale ţării noastre şi ca reacţie la evenimentele petrecute în ultimele zile în Ucraina, în special în Bucha. Este vorba despre 25 de persoane", a afirmat José Manuel Albares, ministrul spaniol de Externe, citat de cotidianul El Pais.

Decizia Spaniei a fost luată în coordonare cu Belgia, Polonia, Cehia, Olanda, Franţa, Germania, Danemarca şi cu Serviciul European de Acţiune Externă (EEAS), a subliniat José Manuel Albares, notează Mediafax. De menționat că Rusia a avertizat că va riposta prin măsuri simetrice la acţiunile de expulzare a diplomaţilor.

Citește și: Mari probleme la discursul lui Zelenski în Parlamentul României. Departament Tehnic: Modificări în 20 de secunde. Cine era traducătorul

Volodimir Zelenski: Sunt convins că România va participa la refacerea Ucrainei după război

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a declarat, luni, convins că România va participa la refacerea ţării sale după război şi a menţionat că doreşte un dialog pentru susţinerea comunităţilor româneşti, respectiv, ucrainene din cele două ţări.

„Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie pentru impunerea dreptăţii. (...) Sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la programele pentru refacerea Ucrainei după război. Vom propune partenerilor noştri să preia refacerea unor regiuni care au fost distruse de Rusia. Potenţialul nostru, puterea noastră internă este mare, dar avem nevoie de ajutor pentru a reface viaţa în Ucraina”, a spus Volodimir Zelenski în discursul ţinut prin videoconferinţă în Parlamentul României.

Președintele Volodimir Zelenski s-a adresat, luni seară, Parlamentului României, însă transmisiunea a avut probleme tehnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel