Spania, coduri galben, portocaliu și roșu. Mesaj important pentru români
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
MAE a transmis o atenţionare de călătorie pentru Spania.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde au fost emise alerte meteo de fenomene extreme.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică spaniolă a emis Coduri galben, portocaliu și roșu de caniculă, valabile pentru aproape toată țara, cu excepția zonei de nord (Galicia și Cantabria), precum și furtuni (rafale puternice de vânt) în anumite zone, în perioada miercuri - joi.

Miercuri:

Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40ºC) pentru Andalucia, Aragon (plus furtună), Castilla la Mancha, Cataluña, Extremadura

Cod galben de caniculă (cu temperaturi în jur de 38ºC) - anunțat pentru Insulele Baleare, Castilla y Leon (plus furtună)Comunitatea Madrid, Regiunea Murcia, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja (plus furtună).

Joi:

Cod roșu de caniculă (cu temperaturi în jur de 42ºC) - anunțat pentru Aragon și Cataluña

Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40ºC) - anunțat pentru Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Extremadura, Comunitatea Madrid, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja

Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) - anunțat pentru Insulele Baleare, Cantabria, Regiunea Murcia, Țara Bascilor, Comunitatea Valenciană.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să consulte în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole.

Val de căldură de peste 45 de grade. România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în România. Denisa Ţicu, specialist în meteorologie, a spus la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare:

„Nu va fi deloc foarte bine. Săptămâna aceasta, temperaturile din întreaga Europă încep din nou să crească și vor fi afectate în special zona de sud a Italiei, din nou Grecia, care a primit de la meteorologi Cod Portocaliu. Temperaturile vor trece, la amiază, din nou, la 43-44 de grade și se vor menține aceste valori termice câteva zile bune. 

În Grecia, nu a mai plouat de o lună și nici în următoarele 10-12 zile, conform prognozelor, nu va cădea strop de apă. Valabil și pentru sudul Italiei, Calabria, Sardinia, acolo unde meteorologii au instituit un cod roșu de caniculă. Temperaturile vor trece de 45 de grade Celsius. Şi Spania, în special zona insulelor Canare, va fi afectată din nou de un val de căldură.” Continuarea AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel