Data publicării:

Spania aprobă legea care permite schimbarea genului de la 14 ani

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Spania aprobă legea care permite schimbarea genului de la 14 ani / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Spania aprobă legea care permite schimbarea genului de la 14 ani / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Spania se îndreaptă spre a permite tuturor persoanelor de la vârsta de 14 ani să-și schimbe sexul și numele pe documentele oficiale chiar și fără diagnostic medical și terapie hormonală.

Spania se îndreaptă spre a permite tuturor persoanelor ca de la vârsta de 14 ani să-și schimbe sexul și numele pe documentele oficiale chiar și fără diagnostic medical și terapie hormonală. Marți, guvernul a aprobat proiectul de lege, care va trebui în continuare să treacă prin procesul de aprobare parlamentară.

Noua lege este menită să facă viața mai ușoară pentru persoanele transgender și să permită tuturor să își schimbe sexul în documentele oficiale bazate doar pe propria decizie, fără a fi nevoie să se supună unui examen medical sau unei evaluări de către un psiholog sau sexolog. Copiii cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani vor avea nevoie de consimțământul părinților pentru schimbarea oficială a sexului.

Cu toate acestea, există și o puternică opoziție față de proiectul de lege, de exemplu din partea unor asociații feministe. Ei susțin că noua lege va submina poziția femeilor și va estompa conceptul de gen biologic. 

Dacă parlamentarii aprobă în cele din urmă legea controversată, Spania se va alătura statelor care le oferă cetățenilor libertatea deplină de a se identifica cu orice gen, fără a fi nevoie de un diagnostic medical sau de o intervenție medicală, potrivit RMX.

Viktor Orbán: Doar părintele poate decide în privința educației sexuale a copiilor

 

Viktor Orbán are o poziție tranșantă în ceea ce privește educația sexuală a copiilor. Acesta afirmă că numai părinții pot decide în privința educației sexuale a copiilor.

„Numai părintele poate decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor“, a scris premierul ungar, Viktor Orbán, în articolul intitulat Samizdat 10, semnat de el, care a fost publicat, joi, pe site-ul premierului, în limbile maghiară, engleză şi germană.

Viktor Orbán a mai scris că actuala campanie a stângii împotriva Ungariei este o dovadă în plus că, astăzi, stânga este duşmanul libertăţii, deoarece doreşte corectitudinea politică definită de ei, în loc de libertatea de exprimare, şi doresc hegemonia opiniilor pentru ei, în locul pluralismului de opinii. Noua lege din Ungaria nu intră în conflict cu nicio idee măreaţă sau cu legislaţia europeană, a precizat premierul. Acesta a subliniat că noua lege ungară prevede clar că numai părintele poate decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor.

Premierul Ungariei, poziție tranșantă în privința educației sexuale

„Educaţia din şcoală nu poate fi în contradicţie cu voinţa părintelui, poate fi doar complementară, forma şi conţinutul ei trebuie definite cu precizie şi trebuie să fie legată de consimţământul părinţilor“, a scris politicianul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel