Spania. Amiral spaniol decorat de ambasadorul României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Ambasadorul României la Madrid, George Bologan, a acordat amiralului (r) Juan Francisco Martínez Núñez, secretar general pentru politica de apărare, cea mai înaltă decorație conferită de Președintele României.

La 14 martie 2023, într-o atmosferă festivă găzduită de Sala Mudejar a Cercului Militar Alcázar, ambasadorul României la Madrid, George Bologan, a acordat amiralului (r) Juan Francisco Martínez Núñez, secretar general pentru politica de apărare, cea mai înaltă decorație conferită de Președintele României „în semn de apreciere pentru ceea ce am realizat împreună” și pentru că activitatea sa „a avut o influență nu numai la nivel militar, ci și la nivel politic și diplomatic”.

„Amiralul (r) Juan Francisco Martínez Núñez, la primirea decorației „Steaua României în grad de Comandor”, și-a exprimat mândria pentru această recunoaștere și a evidențiat faptul că cele două țări și Forțele lor Armate au o relație strânsă și o cooperare excelentă.

Bologan: „Mulțumim armatei spaniole pentru prietenie!” 

La rândul său, ambasadorul George Bologan a subliniat faptul că armata ne oferă un model de luptă și un comportament responsabil nu doar în timp de război, ci și în viața de zi cu zi, și a profitat de ocazie pentru a mulțumi armatei spaniole pentru sentimentul de prietenie și pentru prezența sa în România.

România și Spania, ca parteneri în Alianța Nord-Atlan tică, au atins obiective importante. Curajul militarilor și solidaritatea de care dau dovadă în fiecare moment sunt un exemplu și un stimulent pentru societatea civilă, pentru a construi o lume mai unită și mai sigură pentru generațiile viitoare” arată un comunicat al Ambasadei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel