Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Spălați toate alimentele pe care le mâncați? Pericol ascuns

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Apa cu viermi
Apa cu viermi

Spălarea alimentelor este asociată, în multe cazuri, cu o mai mare siguranță, dar nu mereu este așa. Dacă în anumite cazuri cum ar fi legumele și fructele, spălarea este necesară, la carnea de pui crește riscul contaminării cu Campylobacter.

Alegeri prezidentiale 2024

Mulți oameni spală carnea de pui înainte de preparare, lucru considerat greșit de anumiți experți. Ultimele cercetări au arătat că, de exemplu, spălarea acesteia poate duce la răspândirea bacteriilor patogene și, prin urmare, crește riscul de contaminare. Bacteriile se pot transmite de pe mâini pe suprafețele de lucru din bucătărie sau pe haine. 

De asemenea, nu trebuie spălate ouăle înainte de a le depozita în frigider. Aceasta este o procedură care face parte din rutina de procesare a ouălelor din comerț, prin urmare, nu aveți de ce să le curățați din nou. Pe de altă parte, unii specialiști spun că ouăle pot fi spălate ușor doar înainte de a le consuma. Atunci când o găină face un ou, acesta capăta un înveliş aproape imperceptibil numit cuticul. Cuticulul se comportă ca o barieră naturală şi împiedica germenii şi bacterile să pătrundă prin coaja în ou. Lăsând ouăle nespălate, aceasta barieră naturală rămâne intactă. Producătorii comerciali de ouă sunt obligaţi prin anumite norme, să spele toate ouăle înainte de livrare, de aceea ouăle cumpărate din magazin sunt atât de curate.

[citeste si]

În plus, nu trebuie spălate fructele pe care le găsiți în comerț gata decojite, tăiate și ambalate. Una din particularitățile acestor produse este că nu este nevoie să fie supuse niciunui tratament înainte de le a mânca.

Alimente pe care trebuie să le spălați

Există și alimente pe care trebuie neapărat să le spălăm, acestea fiind fructele și legumele pentru a reduce prezența bacteriilor, murdărilor sau resturilor de pesticide. Spălarea lor este cel mai bun mod de a reduce riscurile transmiterii bolilor prin alimente. Orice bacterie care nu este îndepărtată în timpul procesului de spălare riscă să să rămână în alimente și este înghițită. De asemenea, trebuie să splălați foarte bine și ustensilele din bucătărie cu care fructele și legumele vin în contact, scrie CONSUMER.ES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel