Spală hainele cu apă rece în mașina de spălat. Iată câteva motive pe care nu le știai
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Spală hainele cu apă rece în mașina de spălat. Iată câteva motive pe care nu le știai. Sursa - pixabay.com
Spală hainele cu apă rece în mașina de spălat. Iată câteva motive pe care nu le știai. Sursa - pixabay.com
Mașina de spălat modernă îți permite să alegi între multe programe diferite de spălare.   

De la programe de spălat rapide până la cele de câteva ore, de la cele delicate până la cele intense, la cele pentru lână, la cele pentru bumbac.

Dar ce program să alegi pentru hainele de zi cu zi, care se adună de la toți membrii familiei? Răspunsul este surprinzător: în marea majoritate a cazurilor, este indicat să se efectueze o spălare cu apă rece.

Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte

Apa fierbinte riscă să lasă pete, iar fibrele delicate preferă apa rece. De aceea ar trebui să alegi  întotdeauna apa rece pentru spălarea rufelor.

În primul rând, este indicat să pornești o spălare cu apă rece dacă trebuie să speli rufele pătate. De fapt, multe tipuri de pete, de la cele de iarbă, până la cele de mâncare sau pete de sânge, sunt mai ușor de îndepărtat prin spălare în apă rece.

Apa fierbinte, în schimb, riscă să fixeze petele pe țesătură. De aceea este mai bine să speli hainele pătate cu apă rece.

Fibrele delicate preferă apa rece. Un alt motiv este că apa rece nu strică hainele delicate. Țesăturile precum mătasea, inul, lâna și materialele elastice  riscă să fie deteriorate iremediabil dacă sunt supuse spălării cu apă fierbinte. Pentru a păstra caracteristicile originale și calitatea acestor țesături, ar trebui să le speli cu apă rece. 

Gospodinele pricepute curăță oalele și tigăile cu un cartofi: un truc util și original

Apa rece este eficientă pentru îndepărtarea murdăriei și a petelor. Ca să nu mai vorbim de faptul că spălarea în apă rece îți permite și să economisești la factură. De asemenea, trebuie să ai grijă să alegi detergentul potrivit, în funcție de tipul de murdărie care trebuie îndepărtat.

 

Care sunt excepțiile?

În primul rând articolele care trebuie sterilizate și nu sunt realizate din materiale foarte delicate. Prosoapele pot rezista și la temperaturi mai ridicate, motiv pentru care sunt mai moi și mai pufoase.

 

 Vezi și:

 

Covorașul din baie, incubator pentru mucegai și bacterii. Cum trebuie să-l spălați corect

 

Mulți cred că toaleta este zona din casă, considerată incubator pentru microbi și bacterii.  Dar această părere este total greșită. Covorul din baie este obiectul plin de bacterii și microbi. Unele studii au demonstrat că acest element al interiorului poate deveni un pericol pentru sănătatea noastră.

Atunci când faceți curățenie în baie, nu trebuie să neglijați covorașul, care trebuie spălat regulat. În caz contrar, există riscul apariției ciupercilor și a mucegaiului. 

Gospodinele cu experiență recomandă curățarea covorului la fiecare 2-3 săptămâni. Un produs din microfibră poate fi spălat la mașină la temperatură scăzută (30-40 de grade).

Îndepărtează ușor petele de sos și de cafea de pe fețele de masă și prosoape: iată o metodă ideală

În acest caz, este important să adăugați un detergent moale de rufe. Covorașul din baie se usucă într-un loc răcoros. Iarna, poate fi scos pe balcon sau în curte.

Și covorașele din cauciuc pot fi, de asemenea, spălate. Dar este important să rețineți că temperatura apei nu trebuie să depășească 40 de grade, altfel covorul se va deteriora.

Vezi și:

Redă robinetului strălucirea de odinioară. Trucul pe care îl știu doar instalatorii 

 

Robinetele cromate ne încântă întotdeauna cu strălucirea lor. În timp, însă, robinetul cromat din baie își pierde frumusețea de odinioară.

Prin urmare, gospodinele sunt în căutarea soluțiilor cu ajutorul cărora pot reda strălucirea unui robinet cromat. O soluție bună ar fi restaurarea produselor cromate, folosind tehnici și metode testate în timp.

Pentru o curățare de înaltă calitate, puteți contacta specialiști, care vă vor ajuta la refacerea acoperirii instalațiilor sanitare din casă. Cu toate acestea, puteți folosi trucuri care vă vor ajuta să faceți față acestei sarcini în câteva minute.

Fă acest lucru plantelor de interior și le vei vedea înflorind magic

Unul dintre cele mai eficiente mijloace de a reda strălucirea robinetelor este o soluție de apă și săpun.Calitatea și calitatea săpunului nu contează,  dar este importantă concentrația lui în apă. Cu cât mai mult săpun veți pune în soluție, cu atât mai rapid și mai ușor veți rezolva problema.

Pentru acest lucru, cel mai bine este să folosiți săpun de rufe, care trebuie dat prin răzătoare și dizolvat în apă caldă. Proporțiile nu sunt fixe: puneți mai mult săpun, deoarece nu veți greși.

Elimină mirosul neplăcut din dulapurile de bucătărie în câteva minute: este foarte simplu

O altă modalitate este să folosiți cretă, pastă de dinți și amoniac. Amestecați cretă zdrobită cu pastă de dinți și amoniac pentru a obține o pastă. Aplicați pasta pe robinet și, după 10 minute, frecați cu un burete. După o astfel de curățare, chiar și cel mai murdar robinet va străluci.

Păstrați robinetele uscate! Această metodă, considerată cea mai bună, va păstra aspectul produsului cromat. În plus, puteți acoperi robinetele cu un strat subțire de ceară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel