Spală geamurile în doar 15 minute. Sfaturile gospodinelor cu experiență ne salvează
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Spală geamurile în doar 15 minute. Sfaturile gospodinelor cu experiență ne salvează de ziua. Foto Pexels
Spală geamurile în doar 15 minute. Sfaturile gospodinelor cu experiență ne salvează de ziua. Foto Pexels
Primăvara  este momentul pentru curățenia generală, care presupune și spălarea geamurilor. În cele ce urmează veți afla cum să spălați gemurile fără prea mult efort.

Desigur, puteți cumpăra un produs bun de curățat sticla, însă o soluție de apă și oțet își va face treaba la fel de bine și nu lasă urme.

Oțetul trebuie amestecat cu apă caldă într-un raport de 1:8. Dacă doriți, puteți adăuga 10 picături de ulei esențial de lămâie.

Citeste si: De ce să cureți geamul cu balsam de rufe: 3 beneficii despre care habar nu aveai

Turnați amestecul de apă și oțet într-o sticlă cu pulverizator. Singurul dezavantaj este mirosul înțepător al oțetului, însă acesta dispare rapid.

O altă soluție este oțet, amestecat cu bicarbonatul de sodiu. Oțetul și bicarbonatul de sodiu te ajută la curățarea perfectă a ramei murdare a geamului. 

Se toarnă puțin bicarbonat de sodiu în colțurile ramelor, apoi se „stinge” cu oțet, astfel încât amestecul să înceapă să facă spumă. După 10-15 minute, îndepărtați murdăria.

Un burete te va ajuta la spălarea petelor încăpățânate de pe ramele de plastic alb și pervazul ferestrei.

Nu rata si: Cum albești perdelele. Trucuri banale, dar eficiente: Ai nevoie de trei ingrediente din bucătărie

Pentru a curăța geamurile rapid și eficient, în primul rând vei avea nevoie de o lavetă moale care să nu lase scame. Ideală ar fi cea din piele de căprioară, folosită  de automobiliști pentru curățarea la interior şi exterior a mașinii. Dar merge și cea pentru ferestre, oglinzi sau suprafețe din plastic. O astfel de lavetă are putere mare de absorbție, nu lasă urme și nu zgârie pentru că materialul este foarte delicat.

De asemenea, dacă ai o pereche veche de ciorapi de nailon, îi poți folosi ca lavete pentru a șterge și a lustrui fereastra. Nailonul este o fibră textilă poliamidică – fină și fragilă, care înlătură ușor murdăria și nu lasă urme pe geam.

Nu uita că geamurile nu trebuie spălate în zile însorite, pentru că sunt fierbinți, ceea ce înseamnă că detergentul se va evapora mai repede, lăsând depuneri neplăcute pe sticlă.  

Vă sugerăm și: Nu arunca pliculeţele de ceai! Iată cum le poţi folosi

În plus,  pentru a curăța mai bine geamurile puteți folosi și balsam de rufe.  Știm bine că de pe unele suprafețe praful se îndepărtează mai greu. Mai ales de pe suprafețele lucioase. Pentru a îndepărta praful mai ușor, dizolvă o parte de balsam în zece părți de apă, toarnă soluția într-un spray cu pulverizator și aplică pe ferestre. Soluția îndepărtează eficient murdăria și lasă o aromă plăcută. Plus, cel mai important, nu lasă dâre, nici pete şi nici dungi de frecare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel