Spaimă în Belarus. Lukashenko s-a mișcat în secret
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Pe fondul tensiunilor și protestelor din Minsk, președintele Lukashenko desfășoară acțiuni în secret. Iată ce a făcut acesta.

Inaugurarea în funcția de președinte a lui Alexandr Lukashenko a fost făcută în cadrul unor ceremonii cu caracter secret. Presa de stat a declarat că au participat câteva sute de persoane la evenimentul de la Palatul Independenței din centrul orașului Minsk.

Opoziția a criticat ceremonia

Străzile au fost închise în timp ce coloana de mașini a lui Lukașenko circula prin oraș, au spus martorii. Unul dintre liderii opoziției a comparat evenimentul cu o „întâlnire a hoților”.

Inaugurările prezidențiale sunt publicate în mod normal cu mult timp înainte ca acestea să aibă loc. În cazul de față, agenția de știri de stat Belta a raportat miercuri:"Alexander Lukașenko a preluat funcția de președinte al Belarusului. Ceremonia de inaugurare are loc în aceste minute în Palatul Independenței", potrivit BBC.

Amintim că Republica Belarus se confruntă cu proteste masive în urma realegerii lui Lukashenko în funcția de președinte. Potrivit opoziției, acesta a falsificat rezultatul alegerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel