Spaghete de dovlecei în sos de cașcaval. Nu ați mai gătit niciodată așa aceste legume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Spaghete de dovlecei în sos de cașcaval. Nu ați mai gătit niciodată așa aceste legume. Sursa - Pexels
Spaghete de dovlecei în sos de cașcaval. Nu ați mai gătit niciodată așa aceste legume. Sursa - Pexels
Spaghetele de dovlecei sunt delicate și cremoase. Pot fi gătite cu piept de pui într-un sos cremos de cașcaval.

În această rețetă, gustul dovlecelului este dezvăluit într-un mod cu totul nou! Încercați să preparați această rețetă pentru o cină ușoară și delicioasă.

Ingrediente pentru spaghetti cu dovlecel:

1 file de pui - 300 grame;

dovlecei - 600-600 grame;

2 căței de usturoi;

cașcaval - 100 grame;

80 ml lapte;

sare, piper, oregano - după gust.

Modul de preparare

Tăiați pieptul de pui în bucăți mici. Dovlecelul se da pe răzătoare sau se taie fâșii asemănătoare cu spaghetele.

Prăjiți pieptul de pui până când carnea devine albă și sărați. Adăugați usturoiul, spaghetele din dovlecei și prăjiți-le împreună.

Tort Snickers fără coacere: cu siguranță, veți dori să-l preparați mai des

Cașcavalul se dă prin răzătoarea grosieră și se pune în blender împreună cu lapte fierbinte și puțină sare. Mixați totul până la omogenizare. Turnați sosul rezultat peste spaghetele de dovlecei și pieptul de pui. Fierbeți câteva minute, apoi adăugați oregano.

Spaghetele rapide și delicioase din dovlecei, gătite în sos cremos de cașcaval, sunt gata. Poftă bună!

BONUS. Salata cu vinete, usturoi și nuci. Este potrivită și pentru o masă festivă

O salată simplă de vinete cu usturoi și nuci este o gustare delicioasă și ușor de preparat. Salata completează perfect preparatele din carne și este potrivită și pentru o masă festivă.

Usturoiul îi adaugă o aromă picantă salatei, în timp ce nucile o fac mai hrănitoare.

Pentru a pregăti o salată cu vinete, usturoi și nuci veți avea nevoie de:

vinete - 5 bucăți;

roșii - 2 bucăți;

usturoi - 2 căței;

ardei gras - 1 bucată;

miez de nucă - 75 grame;

ulei de floarea soarelui - 1 lingură;

maioneză - 50 grame;

sare, piper și verdeață - după gust.

Modul de preparare

Se spală vinetele, apoi se taie cubulețe mici. Prăjiți vinetele în ulei de floarea soarelui timp de 10 minute. Spălați roșiile și tăiați-le în cuburi mici. Măcinați miezul de nucă cu un blender. Transferați vinetele prăjite într-o strecurătoare pentru a scurge excesul de ulei și se lasă să se răcească.

Tăiați aluatul în fâșii subțiri și chiflele cu mac sunt gata de pus în cuptor. Toată lumea le va adora

Ardeiul gras se curăță și se toacă mărunt. Adăugați ardeiul în bolul cu nucile tocate,  usturoiul trecut prin presa și vinetele răcite. Sărați și piperați salata după gust. Se condimentează cu maioneză și se amestecă. Decorați salata cu verdeață tocată mărunt. Poftă bună!

BONUS. Doar răzuiți dovlecelul și adăugați ouăle. O mâncare ușoară și sățioasă, pentru micul dejun

Puteți prepara la micul dejun o omletă din dovlecei, ouă și multă verdeață.

Pentru această rețetă veți avea nevoie de:


500 grame de dovlecel,
3 ouă,
40 grame de brânză,
3-4 linguri de mărar tocat,
sare, piper negru măcinat, coriandru  -  după gust.


Rețetă pas cu pas


Răzuiți doi dovlecei medii prin răzătoarea mare, apoi 40 grame de brânză. Spargeți trei ouă și adăugați-le în bolul cu dovlecei. Adăugați și mărarul tocat mărunt. 

Dulceață delicioasă din mere cu scorțișoară. Copiii o vor adora, mai ales în clătite

La final, completați cu sare, piper și condimentele preferate.  Puneți compoziția din dovlecei într-o tigaie încălzită bine. Omleta se distribuie uniform și ce gătește, sub capac, 10-15 minute.

După 15 minute, omleta poate fi întoarsă pe cealaltă parte. Serviți omleta fierbinte: este gustoasă, sățioasa și ușor de preparat! Poftă bună!

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel