Soția președintelui haitian ucis vorbește de pe patul de spital
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Soția președintelui haitian Jovenel Moise, ucis pe 7 iulie, a vorbit de pe patul de spital. 

Soția președintelui haitian Jovenel Moise asasinat miercuri, 7 iulie, a vorbit pentru prima dată de la atac. Martine Moise, de 47 de ani, a fost rănită grav de atacatorii care au luat cu asalt casa cuplului din capitala Port-au-Prince. Aceasta a fost, mai apoi, transportată în Florida, pentru a fi tratată, dar și pentru protecția ei. 

Soțul ei a fost găsit decedat de polițiști, trupul său fiind plin de gloanțe. 

„Sunt într-o condiție bună și sunt în viață”, a spus Moise de pe patul de spital. „Subit, mercenarii au intrat și mi-au umplut soțul de gloanțe. Oamenii ăștia au angajat mercenari pentru a-l omorî pe președinte și pe familia sa din cauza proiectelor de drumuri, electricitate, surse de apă potabilă și organizarea alegerilor și referendumurilor, pentru a aboli tranziția politică”, a mai declarat aceasta, conform Sky News

Asasini profesioniști sau localnici răzvrătiți?

Asasinii preşedintelui haitian Jovenel Moise, care a fost ucis miercuri, 7 iulie, erau mercenari 'profesionişti' care s-au dat drept agenţi americani şi este posibil să fi părăsit deja ţara, a declarat ambasadorul haitian în SUA, relatează AFP. 

Autorii asasinatului s-au prezentat la reşedinţa preşedintelui Jovenel Moise, afirmând că lucrează pentru Agenţia american antidrog (DEA), dar comportamentul lor nu părea conform cu acest statut, a spus ambasadorul Bocchit Edmond.

„A fost un atac bine orchestrat şi este vorba despre profesionişti', le-a spus ambasadorul Bocchit Edmond jurnaliştilor într-o discuţie online. 'Avem o înregistrare video şi credem că este vorba despre mercenari”, a adăugat el. Prima Doamnă din Haiti Martine Moise, care a fost rănită în atac, va fi evacuată la Miami pentru a fi tratată.

„Pot să vă spun că au fost date dispoziţiile necesare de dimineaţă pentru a o transfera într-un spital din Miami”, a declarat ambasadorul. O anchetă este în curs pentru a stabili unde se află asasinii, care sunt motivaţiile lor şi ce cetăţenie au, a mai spus Edmond, care a afirmat că ei vorbeau între ei în spaniolă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel