Data publicării:

Șoșoacă vrea să aducă un preot pentru a alunga "diavolii” și a sfinți Parlamentul European

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Diana Șoșoacă vrea să sfințească Parlamentul European și a declarat că a adus deja mir și o icoană în legislativul din Bruxelles.

Diana Șoșoacă, liderul excentric al partidului românesc de extremă dreapta S.O.S. România, a fost recent aleasă pentru primul ei mandat ca europarlamentar. Ea a propus să cheme un preot pentru a sfinți Parlamentul European și a-l curăța de „diavoli”, scrie Politico.

Fost membru al camerei superioare a parlamentului din țara noastră, ea a câștigat notorietate datorită pozițiilor sale anti-imigrație și anti-vaccin, precum și comportamentului ei disruptiv în legislativul din București. "Exact ca în parlamentul românesc, și aici se întâlnesc diavolii,” a spus Șoșoacă reporterilor în această săptămână. "Voi aduce un preot să sfințească birourile și oriunde altundeva pot. Este dreptul meu la religie, la exprimarea credinței mele religioase,” a declarat ea.

Șoșoacă, care a purtat un costum popular românesc tradițional în prima sa zi în Parlament, a adăugat că a adus mir, tămâie și icoana Sfintei Parascheva în clădire, și "imediat atitudinea tuturor s-a schimbat.”

Ea a relatat, de asemenea, un schimb de replici cu șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, în care a susținut că Metsola s-a albit la față când a văzut-o. "M-am dus la doamna Metsola. Când m-a văzut, s-a făcut albă la față,” a spus Șoșoacă. "I-am cerut o întâlnire, se albea tot mai mult. Ea mi-a spus, ‘Vă rog să-mi scrieți ora la care doriți, și sunt deschisă să vorbesc cu dumneavoastră.’”

La începutul acestei săptămâni, într-un videoclip live pe Facebook înregistrat în timpul votului pentru alegerea unui președinte al Parlamentului, Șoșoacă s-a filmat tăind numele Metsola și al oponentei Irene Montero, și scriind pe buletinul de vot cuvintele NICIODATĂ PENTRU UCRAINA, NICIODATĂ PENTRU LGBT, NICIODATĂ PENTRU DICTATURA UE. În ciuda acestor eforturi, Metsola a fost aleasă pentru un al doilea mandat cu o majoritate covârșitoare.

În primul ei discurs în Parlament, miercuri, Șoșoacă — care a fost criticată pentru legăturile sale cu Moscova — a acuzat UE că a ruinat România prin acordarea de ajutor Ucrainei și a cerut încetarea furnizării de arme către Kiev.

"Ați distrus România, toate drumurile sunt distruse, românii sunt sărăciți din cauza ajutorului neîncetat pentru ucraineni,” a spus ea, adăugând că a discutat despre încheierea războiului cu Moscova, deoarece Rusia era  "singura parte care dorea să discute pacea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel