Sos de lămâie pentru pește. Rețetă ușoară, ideală de încercat în sezonul cald
Sosul de lămâie pentru pește este cremos și incredibil de gustos. Se pregătește ușor, cu doar câteva ingrediente și conferă o aromă deosebită preparatelor din pește.
Lămâia este folosită în numeroase rețete culinare, grație acidității și gustului său inconfundabil. Pe lângă vitamina C din belșug, acest fruct mai conține și vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor.
Deși, în starea lor naturală, lămâile sunt acide din cauza compoziției chimice, în momentul în care iau contact cu organismul nostru, se transformă în substanțe alcaline. Astfel, contrar așteptărilor, lămâile calmează stomacul, echilibrează sucurile gastrice și reduc disconfortul în cazul arsurilor stomacale.
Iată o rețetă savuroasă de sos de lămâie pentru pește, numai bună de încercat în sezonul cald.
Sos de lămâie pentru pește
Pentru un sos de lămâie desăvârșit, ai nevoie de 100 de grame de unt moale și de coaja rasă de la o lămâie.
Primul pas în prepararea sosului pentru pește este să speli lămâia sub un jet puternic de apă, să o ștergi și să o dai pe o răzătoare mică. Adaugă, apoi, untul moale și amestecă bine.
Pe un tocător, pune o folie de aluminiu, unsă cu puțin unt. Peste staniol, pune o folie alimentară și apoi adaugă compoziția de unt și lămâie. Ruleaz-o și ai grijă să închizi capetele. Se lasă totul la frigider pentru câteva ore, după care se feliază și se adaugă peste peștele aburind. Poate fi folosit orice tip de pește.
Această metodă de împachetare a sosului funcționează de minune, deoarece păstrează aroma lămâii pentru mai mult timp.
Alte rețete de sosuri pentru pește
Foarte bune pentru pește sunt și sosurile Salmoriglio și cel olandez.
Sosul Salmoriglio
Sosul Salmoriglio este un sos picant, realizat după o rețetă siciliană. Ai nevoie de: două linguri de frunze de cimbru, o lingură (sau două) de suc de lămâie (proaspăt stors), o lingură de muștar Dijon, sare (după gust), două linguri de unt nesărat și trei linguri de ulei de măsline extravirgin.
Se amestecă frunzele de cimbru, sucul de lămâie, muștarul și sarea timp de un minut și, apoi, se adaugă untul. Când ai obținut o compoziție omogenă, adaugă, treptat, și untul de măsline. Asezonează cu sare și bucură-te de gustul extraordinar.
Sosul olandez
Sosul olandez are o aromă aparte, compatibilă cu mai multe tipuri de pește. Fiindcă acest sos se poate tăia cu ușurință, recomandăm să îl prepari cu atenție.
Ai nevoie de: trei lingrui de oțet de vin alb, șase boabe de piper, o foaie de dafin, două gălbenușuri de ou, 125 de grame de unt, zeama de la o lămâie, sare și piper măcinat (după gust).
Pune oțetul într-o tigaie mică, alături de foaia de dafin și de boabele de piper. Reduce oțetul la foc mare, până când mai rămâne o singură lingură. Nu uita să scoți boabele de piper și foaia de dafin.
Cu ajutorul unui mixer, amestecă gălbenușurile cu reducția de oțet. După ce ai topit untul, adaugă-l, încet, în această compoziție. Vei observa cum sosul începe să se îngroașe. Dacă devine prea gros, poți adăuga puțină apă caldă. La final, condimentează cu sare și piper, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News