Sos cremos pentru somon, cu usturoi. Este gata în doar câteva minute
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Acest sos cu usturoi se va transforma rapid în preferatul tău, atunci când vei dori să te bucuri de un delicios somon. Iată cât de ușor și de repere se prepară această rețetă...

Ingrediente

- 200 grame de smântână sau iaurt grecesc
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță de muștar integral
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 1 lingură de ceapă verde tocată
- 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt
- sare și piper, după gust

Cum se prepară

Într-un castron, combinați toate ingredientele și amestecați până se omogenizează bine. Serviți peste somonul gătit la cuptor, la abur sau chiar și pe grătar.

Acest sos se păstrează într-un recipient închis ermetic, dar niciodată mai mult de 3 zile. Totodată, după ce îl scoateți de la frigider, e important să-l lăsați să ajungă la temperatura camerei pentru că nu se reîncălzește. 

BONUS: Sos libanez de usturoi, rețeta. Este cel mai bun!

Ingrediente

- 100 de grame de căței de usturoi curățați
- ouă lingurițe de sare
- aproximativ 500 de mililitri de ulei neutru, cum ar fi de rapiță sau de floarea-soarelui
- 120 de mililitri de suc de lămâie

Cum se prepară

Tăiați cățeii de usturoi în jumătate pe lungime și îndepărtați eventualii muguri verzi. Transferați cățeii de usturoi feliați într-un robot de bucătărie și adăugați sarea. Procesați timp de un minut până când usturoiul este tocat fin. Asigurați-vă că răzuiți apoi pereții robotului de bucătărie.

În timp ce robotul de bucătărie este în funcțiune, turnați încet una sau două linguri de ulei, apoi opriți-vă și răzuiți bolul. Continuați să adăugați încă o lingură sau două de ulei până când usturoiul începe să arate ca o pastă cremoasă, scrie temananc.ro.

Odată ce usturoiul pare emulsionat cu cele câteva linguri de ulei, creșteți viteza de turnare a uleiului și alternați cu sucul de lămâie până când tot uleiul și sucul de lămâie sunt încorporate. Acest lucru va dura aproximativ un sfert de oră.

Transferați sosul într-un recipient de sticlă și acoperiți-l cu un prosop de hârtie. Lăsați-l la frigider peste noapte. A doua zi, înlocuiți prosopul de hârtie cu un capac ermetic. Puteți păstra sosul de usturoi astfel preparat până la două luni. În timp, aroma usturoiului va deveni mai subtilă, dar va rămâne proaspătă și plăcută.

Image by stockking on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel