Sorina Pintea A SCĂPAT de controlul judiciar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Tribunalul Bucureşti a dispus luni revocarea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată de DNA la Curtea de Apel Bucureşti, conform Agerpres. 

Ce anunța DNA când a trimis-o în judecată pe Sorina Pintea: 

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei PINTEA SORINA, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale)." anunța DNA, într-un comunicat de presă.

Acuzațiile DNA

"În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect "proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare", încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în incinta unității medicale pe care o conducea, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

Sechestru asiguratoriu

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenuri ce aparțin inculpatei.

Acord de recunoaștere a vinovăției cu un complice

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior sesizării instanței de judecată cu prezentul rechizitoriu, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reținută infracțiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată." sunt acuzațiile și precizările DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel