Sorina Matei - Dacian Cioloș, intoxicare. Panică printre protestatari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Jurnalista Sorina Matei remarcă o intoxicare din tabăra Cioloș. 

Gazele lacrimogene pot ucide, iar efectele pot fi chiar ”mai pronunțate” la copii. Este mesajul din tabăra Cioloș pe un fond emoțional generat de ciocnirile dintre protestatari și jandarmi, din 10 august. Informația vine să bage spaima în cei de la protest. Se apelează și la fondul emoțional al părinților, prin menționarea efectelor la copii. 

Raul Pătrașcu, asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș" din Timișoara, a declarat, despre efectele gazelor lacrimogene, că pot ”provoca cicatrici de arsură permanente ale feței sau chiar moartea, în cazul celor care suferă de tulburări psihice. Însă concentrații mari de gaz pot provoca moartea chiar și cetățenilor sănătoși, așa cum a fost atestat de incidentul din Cairo (18 Aug. 2013), în urma căruia 37 de oameni au decedat. (...) Aceste efecte sunt și mai pronunțate la copii. (...) La fel se întâmplă și în cazul bătrânilor (...) expunerea poate duce la complicații precum pneumonie sau chiar cancer.” El mai precizează că expunerea la gaze lacrimogene este extrem de toxică și pe termen lung, iar ”studiile” arată că poate duce la ”pierderi de sarcină, complicații pulmonare precum pneumonie sau emfizem, afectare hepatică sau cardiacă”

Raul Pătrașcu este membru al Platformei RO100 și fost consilier de stat pe probleme de sănătate în Guvernul Cioloș. 

Sorina Matei atrage atenția că ”Ştirea BBC la care face referire Pătraşcu, omul lui Cioloş, ştirea vorbind de altceva: de islamişti gazaţi, asfixiaţi şi sufocaţi într-un camion închis”. Jurnalista mai remarcă: ”Înţelegeţi sursa politică şi intenţionată a dezinformărilor şi intoxicărilor grosiere menite să inducă panică în populaţie? Îngemănarea fakeului lui Cioloș”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel