Sorin Roșca Stănescu, ipoteză explozivă. De ce blochează Iohannis Guvernul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a vorbit despre situaţia actuală a liderilor coaliţiei PSD-ALDE, în raport cu preşedintele Klaus Iohannis, dar și despre cât va mai dura până vor face sesizare la Curtea Constituţională.

"Guvernul a pierdut un moment preţios şi un timp preţios. Momentul preţios este că trebuia să facă remanierea prin Parlament şi nu mergând la preşedinte, iar timpul preţios este că nu a acţionat imediat la CCR, când preşedintele, încălcând legea fundamentală, a refuzat să aprobe revocările celor doi miniştri. Guvernul se află în colţul mort al ringului de box, înghesuit. Are un minister care nu mai poate lucra, total paralizat. Peste câteva zile, un al doilea minister va fi total paralizat. Contracronometru, Guvernul va trebui să găsească soluţii: fie se conformează pretenţiilor lui Klaus Iohannis şi înseamnă că suferă Dragnea o imensă umilinţă şi desemnează alţi miniştri, fie acţionează la CCR dar va dura. Curtea se va pronunţa, apoi se va aştepta motivarea.” a afirmat S.R. Stănescu. 

Cât despre motivul pentru care liderii coaliţiei amână momentul, în timp ce Klaus Iohannis se implică în mişcările opoziţiei din Parlament, jurnalistul a mai spus: "Eu nu cred că nu îi duce capul pe lideri PSD-ALDE, dar mi-e teamă că nu există un plan totuşi între Dragnea şi Klaus Iohannis. Dragnea obţine înlăturarea lui Călin Popescu Tăriceanu, care este în corzi DNA şi poate salvarea lui de o condamnare penală, în timp ce Klaus Iohannis se poate radicaliza şi îşi poate înlătura adversarul, de pe partea dreaptă, care este Cioloș, confiscând în favoarea lui electoratul USR". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel