Sorin Ovidiu Vîntu: „SRI vrea să preia Realitatea“. Sebastian Ghiță: „Venirea mea a însemnat salvarea Realităţii"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vantu
vantu

Sorin Ovidiu Vîntu a semnat în toamna anului 2010, pe vremea când era patronul Realitatea, un contract de management cu Sebastian Ghiţă, proprietarul companiei Asesoft. Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea TV, comentează astfel semnarea contractului de management dintre Vîntu şi Asesoft: „Venirea mea a însemnat salvarea Realităţii şi investiţii de peste 15 milioane de euro într-un an".

Sorin Ovidiu Vîntu spune că cea mai bună decizie a sa ca om de afaceri a fost să vândă Realitatea lui Elan Schwartzenberg,în toamna lui 2010, pentru ca SRI să nu-şi permită luxul de a avea un trust de presă.

Nu ştiam la vremea aceea că domnul acela ( Ghiță, n.r.) este pus de Serviciul Român de Informaţii să dinamiteze Realitatea din interior. Când am aflat, era deja târziu. Nu prea târziu, dovadă faptul că am reuşit să le fac o surpriză la timp domnilor care au încercat să preia în mod ostil televiziunea, declară Vîntu într-un interviu în adevărul.ro.

În aprilie 2011, potrivit unei stenograme din dosarul în care este cercetat, Sorin Ovidiu Vîntu îi spunea lui Sebastian Ghiţă: „Tu ai intrat într-un joc ale cărui reguli nu le ştii. Ai intrat între..., ca un naiv, că eşti încă un naiv, eşti prea mic, ai intrat între două grupări uriaşe".

SRI încearcă disperat prin domnul Ghiţă să-şi facă o altă televiziune. Îi doresc succes, a declarat Vîntu.

Referitor la faptul  că omul de afaceri ar controla Realitatea prin  intermediul lui Elan Schwarzenberg, Vîntu a declarat că:  " Serviciul Român de Informaţii Interne, prin domnul Coldea, care şi face recrutări pentru televiziunea domnului Ghiţă din rândul salariaţilor de la Realitatea, încearcă să acrediteze ideea că eu aş fi în continuare acolo prin ofiţeri acoperiţi pe care îi are în presă şi nu numai, încercând să beneficieze de imaginea proastă pe care, din nefericire, am căpătat-o în rândul acelor salariaţi şi să împingă masa de salariaţi din Realitatea către Ghiţă, adică spre SRI. Mă îndoiesc că sunt mulţi jurnalişti autentici în Realitatea care vor dori să semneze statele de plată ale SRI-ului, pentru că viaţa nu se opreşte aici", a spus Vîntu.

Răspunsul lui Ghiţă la interviul lui Vîntu: „Venirea mea a însemnat salvarea Realităţii"

Fostul manager de la Realitatea Media dă un răspuns, prin intermediul ziarului „Adevărul", afirmaţiilor şi acuzaţiilor făcute de Sorin Ovidiu Vîntu, fostul proprietar al staţiei.

„Venirea mea a însemnat salvarea Realităţii şi investiţii de peste 15 milioane de euro într-un an", a spus Sebastian Ghiţă, ca răspuns la declaraţia lui Sorin Ovidiu Vîntu care a spus că aducerea lui Ghiţă la Realitatea a fost cea mai mare greşeală pe care a făcut-o în afaceri.

„Ce are dânsul de împărţit cu instituţii , SRI şi alte nebunii din capul lui nu-i treaba mea, dar cred că eu am dreptul în anumite condiţii să-mi fac şi eu o televiziune pentru că am investit, am arătat că sunt serios, oamenii au încredere în mine. Senzaţia mea este că cineva încearcă să falimenteze această companie Realitatea Media. Mie nu-mi pasă de companie, dar de postul Realitatea TV şi de oameni îmi pasă".

Despre falimentarea televiziunii, Ghiță a declarat că Deleanu de la Rovigo este persoana care dorește acest lucru,  care nu înţelege situaţia în care se află compania.

Despre Vîntu, Sebastian Ghiță a declarat că: „Nu vreau să-l jignesc pe domnul Vîntu, dar omul este pe lângă drum, sunt lucruri de care nu am cum să-mi dau cu părerea", a încheiat Ghiţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel