Sorin Oprescu, EROARE privind condamnarea. Modificarea Tribunalului București
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Luni, Sorin Oprescu a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare, printr-o eroare în sentința Tribunalului Municipiului București. 

Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare materială în decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu. Sorin Oprescu a fost condamnat luni pentru mai multe infracţiuni: 4 ani pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi 3 ani pentru abuz în serviciu, el fiind achitat pentru spălare de bani. La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 4 luni), condamnarea finală trebuind să fie 5 ani şi 4 luni închisoare, şi nu 4 ani şi 4 luni, cum apare în decizie. 'În baza art. 39 alin 1 lit. b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an şi 4 luni.

Președintele Tribunalului București a anunțat astăzi că instanța a îndreptat eroare, în locul condamnării de 4 ani și patru luni de închisoare, fiind pronunțată sentința de 5 ani și patru luni. 

Sentința nu este definitivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel