Sorin Grindeanu recunoaște eșecul: Sunt întârzieri la magistrala CFR Braşov-Timişoara
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Tulcea, că lucrările la magistrala CFR Braşov - Sighişoara înregistrează întârzieri şi a dat asigurări că România nu va pierde fondurile europene accesate pentru investiţiile de amploare începute. 

La finele celei de-a şasea şedinţe a grupului de lucru SUA-România-Ucraina-Comisia Europeană-Republica Moldova, ministrul Grindeanu a menţionat că două din cele patru utilaje care vor face tunelurile în munţi pentru magistrala CFR Braşov - Sighişoara sunt deja pe poziţii şi urmează să fie puse în funcţiune.

'Sunt întârzieri. În acest moment, două TBM-uri din patru, TBM-urile sunt acele maşini uriaşe care sfredelesc munţii şi care fac tuneluri, două sunt în poziţie şi probabil în următoarele săptămâni vor fi puse în funcţiune, urmând ca celelalte două să fie aduse la începutul anului viitor', a declarat presei ministrul Grindeanu.

El a menţionat că a discutat la începutul săptămânii cu antreprenorul lucrării şi a stabilit termene pe care le va urmări, astfel încât şi acest proiect să fie finalizat.

'Până la finele anului viitor, va trebui să avem toate tronsoanele de la Curtici până la Sighişoara modernizate să se poată circula cu 160 de kilometri pe oră. Parte din ele le vom inaugura în următoarele zile, iar celelalte până la jumătatea anului viitor. Dar şi de la Sighişoara la Braşov şi de la Braşov la Predeal, aceste investiţii trebuie să meargă în ritmul asumat. (...)

Acum nu am semnale că pe proiecte mari de infrastructură din România - că vom pierde nici măcar un euro. E un lucru pe care-l spun cu toată responsabilitatea', a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel