Sorin Grindeanu dă vina pe greaua moștenire pentru accidentul de la Galați: De zeci de ani, acest sistem a fost subfinanțat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sorin Grindeanu a făcut primele declarații, după accidentul de tren de la Galați.

Sorin Grindeanu a făcut declarații de presă, după accidentul de tren de la Galați.

„De zeci de ani, acest sistem a fost subfinanțat, iar asta este o realitate pe care nu avem cum să o negăm“, a spus Sorin Grindeanu în începutul conferinței de presă.

„Rolul unui ministru al Transporturilor este să se asigure că se fac investiții în infrastructura feroviară, iar astăzi, printre alte puncte, vă voi prezenta câteva începuturi de investiții în infrastructura feroviară demarate în 2022 și continuate.

Înainte de a intra în detalii, trebuie subliniat din nou faptul că sunt foarte multe lucruri de făcut în domeniul feroviar, că acești zeci de ani de subfinanțare m-au adus într-o situație nu tocmai fericită și că tot ceea înseamnă program operațional de transporturi sau PNRR înseamnă, de fapt, o reformă din temelii a acestui sistem feroviar“, a spus Sorin Grindeanu.

„Standardele tehnice în sistemul feroviar trebuie să fie asigurate mereu la cei mai buni parametrii, pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete“, a mai punctat ministrul Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel