Urmărește emisiunea live
An școlar 2021-2022. Ministrul Cîmpeanu, cele mai importante anunțuri pentru ELEVI. Ultimă oră!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de declarații despre cele mai importante teme ale momentului. 

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit despre cele mai importante subiecte ale momentului. Iată care sunt declarațiile ministrului!

Școala începe în 13 septembrie, fără diferențiere

- „În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți școlarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite”

Festivitate la startul anului școlar, cu mască și timp limitat

- „Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții: masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate

Milioane de măști pentru elevi, din rezerva de stat

- În privința măștilor obligatorii în clase, părinții și-au exprimat îngrijorarea în privința cheltuielilor care ar putea apărea. „Există stocuri suficiente de măști de protecție, există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat, gestionată de departamentul de situații de urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte am anunțat o interogare în tot sistemul de educație, către toate inspectoratele județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au. Și Ministerul Educației s-a implicat, a semnat contracte de donație și sponsorizare în beneficiul inspectoratelor școlare acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în ședința de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru asigurarea protecției sanitare, pentru elevi și pentru cadrele didactice”

Fără profesia părinților în catalog

- În privința noii reguli care elimină completarea datelor despre profesia părinților, Ministrul Cîmpeanu s-a pronunțat: „Acele date nu au nicio relevanță pentru profesori. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este copil de ministru sau copil de altă profesie, mai jos pe o ierarhie, pe care nu mi-o asum, din perspectivă socială. Pentru a nu promova false ierarhii, pentru a promova un acces echitabil la educație al tuturor copiilor. Pe de altă parte, aceste informații nu îl ajută pe profesor în evaluare, pentru că evaluarea trebuie să fie obiectivă, standardizată, să măsoare progresul elevului și niciun fel de alte criterii. Aceste criterii vor face parte din planul de ajutor social, pentru că sunt acele burse ale căror cuantumuri vrem să le ridicăm și în afară de bursele de performanță, pentru bursele de studiu și bursele de ajutor social, veniturile părinților sunt luate în calcul. Sunt luate în calcul pentru acei elevi care fac solicitare de sprijin, de bursă”

- ”La solicitarea Consiliului Național al Elevilor, care au prezentat argumente, au spus că această participare diferențiată între vaccinați și nevaccinați ar crea discrepanțe și mai mari în educație, care ar putea fi recuperate foarte greu. Este un argument pertinent, iar eu îmi exprim încrederea că nu vom ajunge prea curând la rata de infectare 6 la mie, iar dacă vom ajunge, acest lucru se va întâmpla pentru foarte scurt timp. În același timp, dacă am fi permis acces diferențiat în funcție de vaccinat și nevaccinat, ar fi putut să fie un stimulent pentru vaccinare pe de-o parte, dar pe de altă parte ar fi generat un scenariu hibrid, care, suntem de acord cu toții, a dat rezultate foarte, foarte slabe, profesorul fiind obligat să se concentreze simultan și la elevii din clasă și la elevii din online” . 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel