
Ministrul Cîmpeanu a vorbit despre lansarea, în perioada imediat următoare, în consultare publică a pachetului legislativ privind legile educației.
”Aceste legi, proiecte, doresc să fie prezentate cât mai rapid în Guvern, lăsate în consultare publică, pentru ca, apoi, să fie trimise în Parlament. Avem nevoie (de un pachet legislativ n.r.), cu atât mai mult cu cât, în mediul universitar, formăm cadre didactice pentru învățământul preuniversitar” , arată ministrul.
Cîmpeanu avansează și un termen: ”Acest lucru ar trebui să se întâmple până în 2023. Îmi doresc ca sistemul de educație să pornească de pe cu totul alte baze”, opinează demnitarul.
”Suntem într-un punct de minim”
Ministrul Cîmpenau atrage atenția că sistemul de educație se află la un nivel minim, iar pachetul legislativ trebuie adoptat în integralitatea sa.
Oficialul spune că adoptarea unui pachet legislativ trunchiat va duce la ”griparea” sistemului de învățământ.
”Suntem contracronometru, ca de fiecare dată. În septembrie 2023, sistemul ar trebui deja să fie pregătit. Ca să fie gata, trebuie să avem și legislația primară, și legislația subsecventă.” spune Sorin Cîmpeanu.
”Angrenajul este foarte complex. Dacă forma rezultată va avea de suferit prin extragerea unor componente esențiale, tot sistemul se va gripa”, avertizează ministrul.
Ministrul Cîmpeanu remarcă influența negativă a pandemiei de coronavirus asupra sistemului de educație românesc, care se află, potrivit oficialului, ”într-un punct de minim”, la nivel național.
”Calitatea educației a scăzut. A scăzut din diverse motive. Perioada de criză sanitară a generat o catastrofă educațională în România și în orice stat. Nu poate spune nimeni că, pe perioada crizei sanitare, a crescut calitatea educației”, declară ministrul educației.
Ministrul pledează și pentru modernizarea sistemului educațional:
”În orice școală trebuie să dispară tabla, creta și să fie înlocuite de table interactive”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De la ce vine porecla lui "Farmazon". Adrian Porumboiu: "Buzatu e homeless comparativ cu el"
- Ce trebuie să facă toți șoferii la fiecare 6 secunde. Titi Aur: Toate testele au demonstrat. Ar trebui învățat în școala de șoferi
- Ce să faci dacă nu reușești să slăbești. 9 sfaturi direct de la nutriționist: "Rămâi la 2 kg pierdute pe lună"
- ”Luna Neagră”, în semnul Fecioarei în octombrie. Oportunități inedite. HOROSCOP: E un moment excelent
- Ce spunea avocatul lui Dumitru Buzatu despre scopul ascuns al marilor dosare care apar în preajma alegerilor: Lucrurile încep să se agite
- Horoscop 25 septembrie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care "se vinde", astăzi. Alta încasează bani grămadă
- Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer. ”Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane”
- Marina Almășan și fosta soție a lui Victor Socaciu, la cuțite! Au trecut de la acuze la amenințări
- Scene șocante în Constanța. Fiul unei procuroare DNA și-a împușcat un prieten, după ce a fost înjunghiat
- Marcel Boloș spune la ce taxe noi nu poate renunța guvernul: "Nu le putem tolera la infinit"