Sorin Cîmpeanu, avertisment: ”Va duce la griparea sistemului de învățământ”. Criza sanitară a generat o catastrofă educațională
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Sursă foto: Facebook, Sorin Cîmpeanu
Sursă foto: Facebook, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a vorbit, la Conferința organizată de DCMedia Group, despre situația sistemului românesc de educație.

Ministrul Cîmpeanu a vorbit despre lansarea, în perioada imediat următoare, în consultare publică a pachetului legislativ privind legile educației.

”Aceste legi, proiecte, doresc să fie prezentate cât mai rapid în Guvern, lăsate în consultare publică, pentru ca, apoi, să fie trimise în Parlament. Avem nevoie (de un pachet legislativ n.r.), cu atât mai mult cu cât, în mediul universitar, formăm cadre didactice pentru învățământul preuniversitar” , arată ministrul.

Cîmpeanu avansează și un termen: ”Acest lucru ar trebui să se întâmple până în 2023. Îmi doresc ca sistemul de educație să pornească de pe cu totul alte baze”, opinează demnitarul.

”Suntem într-un punct de minim”

Ministrul Cîmpenau atrage atenția că sistemul de educație se află la un nivel minim, iar pachetul legislativ trebuie adoptat în integralitatea sa.

Oficialul spune că adoptarea unui pachet legislativ trunchiat va duce la ”griparea” sistemului de învățământ.

”Suntem contracronometru, ca de fiecare dată. În septembrie 2023, sistemul ar trebui deja să fie pregătit. Ca să fie gata, trebuie să avem și legislația primară, și legislația subsecventă.” spune Sorin Cîmpeanu. 

”Angrenajul este foarte complex. Dacă forma rezultată va avea de suferit prin extragerea unor componente esențiale, tot sistemul se va gripa”, avertizează ministrul.

Ministrul Cîmpeanu remarcă influența negativă a pandemiei de coronavirus asupra sistemului de educație românesc, care se află, potrivit oficialului, ”într-un punct de minim”, la nivel național.

Calitatea educației a scăzut. A scăzut din diverse motive. Perioada de criză sanitară a generat o catastrofă educațională în România și în orice stat. Nu poate spune nimeni că, pe perioada crizei sanitare, a crescut calitatea educației”, declară ministrul educației.

Ministrul pledează și pentru modernizarea sistemului educațional:

”În orice școală trebuie să dispară tabla, creta și să fie înlocuite de table interactive”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel