Sorin Cîmpeanu nu a luat în calcul repetarea anului școlar 2020-2021
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Cîmpeanu nu a luat în calcul repetarea anului școlar
Cîmpeanu nu a luat în calcul repetarea anului școlar
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat dacă a luat vreodată în calcul repetarea anului școlar 2020-2021, după ce activitatea didactică s-a desfășurat preponderent în mediul online.

„Recunosc cinstit că nu”, a răspuns Sorin Cîmpeanu, la Digi 24. „Pe de o parte, repetarea anului este la îndemâna oricui. Nu mergi la școală? Nu promovezi. Nu promovezi? Repeți anul. Deci nu trebuie făcut ceva special”.

„În opinia mea, este stranie decizia unuia dintre cele 16 landuri din Germania care a luat această decizie, în Berlin. A fost foarte controversată, a adus critici din partea școlilor. Lansând această posibilitate de repetare a anului la cerere, sunt îngrijorați cu privire la suprapopularea claselor în anul următor. Sunt îngrijorați cu privire la efectele unui stop în educație”, a continua Sorin Cîmpeanu.

„Ce părinte își dorește pentru copil să piardă un an din viață?”

„Singurul loc din lume în care s-a luat această decizie de legiferare a opțiunii de repetare a anului a fost unul din cele 16 landuri din Germania, în Berlin”, a repetat el. „Sunt în asentimentul tuturor părinților care nu și-ar dori această opțiune. Ce părinte își dorește pentru copil să piardă un an din viață? Eu nu cred că sunt mulți. Dacă într-adevăr își doresc, au această opțiune. Nu merg la școală, nu promovează, repetă anul. Simplu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel