Sorin Cîmpeanu, despre ”trădarea” lui Dacian Cioloș din PE. ”Mi-e greu să înțeleg. BLOCAJ bazat pe orgolii”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dacian Cioloș-Dan Barna
Dacian Cioloș-Dan Barna
Dacian Cioloș este acuzat că a blocat afilierea PRO România la grupul Renaissance al lui Emmanuel Macron, din PE. Sorin Cîmpeanu a vorbit, pentru DCNews, despre momentul în care a aflat de blocaj, când a crezut că e o informație falsă.

Sorin Cîmpeanu a afirmat, în interviul DCNews, că ”nu pot să înțeleg deloc cum, la Bruxelles, români luptă împotriva românilor, dar luptă aprig, să nu care cumva să fie primit ProRomânia în grupul parlamentar Renaissance, care era cât pe aici să se numească PRO Europa, așa cum ne numim noi în Parlamentul României, care are interesul să fie mai mare și mai influent. S-a renunțat la aceste două lucruri extrem de importante din motive de orgoliu. De ce? Nu știu, mi-e greu să înțeleg, adică nu înțeleg, nu pot fi de acord cu asta, dar trebuie să accept.”

Dialog intens cu Cioloș 

Liderul fondator PRO România Sorin Cîmpeanu a subliniat că ”nu pot să nu amintesc faptul că-n 2015 am avut o discuție foarte constructivă cu Juncker, cu Tusk și cu Dacian Cioloș, care urma să preia poziția de premier de la mine. Din momentul în care a fost nominalizat până când a preluat-o a fost o săptămână- zece zile, timp în care am dat dovadă de o deschidere maximă față de Dacian Cioloș. L-am invitat la Palatul Victoria și i-am pus la dispoziție toate resorturile disponibile unui prim-ministru. Cu o lună înainte de acest lucru, am fost în comisia care i-a acordat lui Dacian Cioloș titlul de profesor emerit.”

”BLOCAJ bazat pe orgolii”

Întrebat de Bogdan Chirieac cum, în acest condiții, a spus Dacian Cioloș ”NU” PRO României, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Prima dată am spus că e o informație eronată, după care m-am convins că așa a fost, a fost un blocaj bazat pe orgolii pe care nu le calific. De ce să nu fim un grup mai important și mai influent care să contribuie la progresul României și al Europei? Mi-e greu să înțeleg”. 

În prezent, europarlamentarii PRO România nu se află în niciun grup. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel