Sorin Cîmpeanu, despre dispariția testelor din școli: Soluția nu este la părinți, ci la statul român, care are obligații
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 10 ian, 19:53
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu, despre dispariția testelor din școli: Soluția nu este la părinți, ci la statul român, care are obligații / Foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre dispariția testelor din școli.

Ministrul Educaţiei a venit cu precizări după ce a recomandat părinţilor să achiziţioneze teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 pentru copii în cazul în care pot să facă acest lucru (Vezi AICI știrea). Sorin Cîmpeanu a precizat că și-a cerut scuze în numele instituțiilor statului care nu au reușit să aducă teste în școli.

„După ce am avut o întâlnire cu asociațiile de părinți, întrebat fiind, mi-am cerut scuze în locul celorlalte autorități care nu au putut face achiziția de teste. Ma refer la Agenția Națională a Medicamentului. Nu au precizat chestii tehnice. Oficiul Național de Achiziții Centralizate a făcut caietul de sarcini. A treia instituție a fost IGSU. Școlile primesc testele de la ei, nu de la noi. Li s-a adus la cunoștință că sunt blocate achizițiile. Am mulțumit părinților care au disponibilitatea și efortul de a cumpăra teste. Este un lucru absolut normal. Nu cred că ar fi vrut cineva să recomand să nu se testeze.

"Soluția nu este la părinți, ci la statul român"

Soluția nu este la părinți, ci la statul român, care are obligații, dar efortul fiecărui părinte pentru copilul lui este bine venit. Despre licitații, la Ministerul Educației nu discut, eu mă concentrez pe educație. E bine ca fiecare să răspundă de domeniul lui, chiar dacă noi colaborăm în Guvern. Încă din martie 2020 am cerut teste în școli. Sunt opozantul numărul 1 al predării online, în cazul în care nu avem echipamente, conectivitate, profesori formați pentru predare digitală, nici conținut digital și nici evaluare digitală. Acestea fac din predarea online un mare dezavantaj al învățământului. Consider că e nevoie de testare și de prezență fizica la școală.

Am solicitat măști pentru școli, am distribuit 1 milion de bucăți. Sper că vor ajunge cât mai repede. Ca ministru al Educației am discuții cu specialiști, iar ei mi-au spus că nu este o soluție trecerea în online a școlilor. Nu voi iniția niciun demers pentru trecerea în online a școlilor. Personalul din învățământ este vaccinat în proporție de 70%, iar rata de vaccinare, în unele școli este de 100%”, a declarat Sorin Cîmpeanu în emisiunea „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea Plus.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro