Sorin Blejnar, încă 22 de zile interdicţie de a părăsi ţara
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a primit încă22 de zile interdicție de a părăsi țara, procurorii aducându-i la cunoştinţă, marţi,  că i-a fost prelungită măsura preventivă dispusă în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

[caption id="attachment_220195" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

 Sorin Blejnar a venit optimist, marți dimineața, la sediul DNA, acesta declarând că  le va cere procurorilor să îi prezinte probele în cazul acuzaţiilor care îi sunt aduse. El a reafirmat că este nevinovat şi că îşi va demonstra nevinovăţia.

 Sorin Blejnar a stat la DNA aproximativ o jumătate de oră, timp în care procurorii i-au adus la cunoştinţă că are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile. Măsura poate fi contestată de Blejnar la instanţă.

 În 17 iulie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus lui Blejnar la cunoştinţă acuzaţiile şi au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Interdicţia dispusă de procurori în cazul lui Blejnar a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care în 23 iulie a respins contestaţia fostului şef al ANAF.

Potrivit DNA, fostul şef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, grupul infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel