Sorbitatul de sodiu este un conservant folosit pentru a împiedica formarea fungilor, bacteriilor şi mucegaiurilor în produsele alimentare. Este utilizat în brânzeturi, dulceţuri şi gemuri, dulciuri, cereale, produse din carne, băuturi răcoritoare, chiar şi pentru fructe şi legume proaspete.
În 2015, specialiştii de la Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor au re-evaluat toţi aditivii alimentari care fuseseră autorizaţi în 2009. Cu această ocazie au publicat o opinie ştiinţifică privitoare la acidul sorbic E200, la sorbatul de potasiu E202 şi la sorbatul de calciu E203. Pentru că nu au putut demonstra că nu este toxic, EFSA nu a putut stabili o doză zilnică admisă pentru sorbatul de calciu.
Comisia Europeană a cerut să se găsească suficiente informaţii a cerut mai multe informaţii legate de E203 pentru a putea avea un panou complet privind utilizarea sa în siguranţă. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, sorbatul de calciu nu va primi aprobare de folosire.
Michelle Maynard, director executiv al Asociaţiei pentru Aditivi Alimentari şi Ingrediente a declarat că nu este vorba de lipsa unei siguranţe, ci mai degrabă de faptul că producătorii au hotărât că nu merită să efortul de a le oferi autorităţilor datele necesare, potrivit gustarte.ro.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă