Sorana Cîrstea - Petra Kvitova, scor final în semifinale la WTA Miami
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sorana Cîrstea   Foto: Facebook
Sorana Cîrstea Foto: Facebook
Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) a fost eliminată în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami de Petra Kvitova (33 de ani, 12 WTA), scor 5-7, 4-6.

Debutul partidei pentru Sorana a fost foarte bun, cu un game câștigat pe propriul serviciu. Prima parte a meciului a stat sub semnul echilibrului, dar, la scorul de 3-2, românca a obținut break-ul, pe care l-a confirmat ulterior, și s-a detașat la trei game-uri în fața cehoaicei.

Totuși, Kvitova a forțat și a recuperat cinci game-uri la rând, în timp ce Sorana nu a mai găsit soluții la loviturile Petrei Kvitova.

În setul secund, Sorana a început dezastruos, cu un break obținut de Petra Kvitova. Cehoaica și-a conservat avantajul până la final și a reușit să câștige partida după o oră și 43 de minute, scor 6-4.

Miza partidei  dintre Sorana Cîrstea și Petra Kvitova este  calificarea în finala de la Miami și un premiu important. Calificarea în finală îi va aduce cehoaicei un cec în valoare de 662.000 de dolari. Campioana de la Miami va ajunge la un premiu de 1.2 milioane de dolari.

Sorana Cîrstea și Petra Kvitova s-au întâlnit de 10 ori în circuitul WTA

Sorana Cîrstea și Petra Kvitova s-au întâlnit de 10 ori în circuitul WTA, până la partida de la Miami, iar cehoaica avea avantaj la directe, 6-4.

Sorana Cîrstea a învins-o pe Petra Kvitova la Copenhaga 2010, Toronto 2013, Australian Open 2021 și Australian Open 2022.

Petra Kvitova s-a impus în fața Soranei Cîrstea la Budapesta 2008, Wimbledon 2010, Roma 2012, Madrid 2014, Wimbledon 2016 și Cincinnati 2022.

Vezi și: Sorana Cîrstea, jucătoarea momentului în tenisul românesc: Sunt unul sau două lucruri care pot decide un meci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel