Sorana Cîrstea, eliminată surprinzător de Simona Waltert în turul 1 la Ţiriac Foundation Trophy
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Principala favorită Sorana Cîrstea (38 WTA) a fost eliminată suprinzător, marţi, în turul 1 al turneului Ţiriac Foundation Trophy de la Bucureşti de elveţianca Simona Waltert, numărul 118 mondial.

Simona Waltert s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3 într-o oră şi 29 de minute de joc. Jucătoarea română a început slab meciul, adversara ei preluând rapid conducerea cu 3-0 în primul set.

Cîrstea a reuşit să egaleze la 3, însă şi-a pierdut următoarele două servicii şi în final şi setul cu 6-3. Setul secund a decurs în aceeaşi direcţie, Simona Waltert fiind pe tot parcursul lui la conducere şi s-a impus cu acelaşi scor, 6-3.

Tot marţi, Rebeka Masarova din Spania a învins-o pe jucătoarea română Gabriela Lee în turul 1 cu scorul de 3-6, 6-2, 6-4. Pentru participarea în turul 1, Sorana Cârstea şi Gabriela Lee vor primi câte 1.250 de dolari şi 1 punct WTA. Până acum, singura jucătoare română calificată în optimile de finală ale competiţiei de la Bucureşti este Irina Begu, care a trecut, marţi, de Laura Pigossi din Brazilia.

Ţiriac Foundation Trophy prezentat de Kaufland este un turneu WTA 125 organizat la Centrul Naţional de Tenis în perioada 10-18 septembrie, de către Federaţia Română de Tenis şi susţinut de Fundaţia Ţiriac. Organizatorii oferă premii totale în valoare de 115.000 dolari şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru câştigătoare, notează Agerpres.

Citește și - Simona Halep, apărată de rivala Sorana Cîrstea

Eliminată în primul tur la US Open, jucătoarea de tenis Simona Halep nu a vrut să meargă la conferința de presă de la finalul jocului. Gestul ei a fost comentat de Sorana Cîrstea. 

„Personal, mi s-a întâmplat și mie, deci pot să o înțeleg pe Simona. Am fost și eu în situația ei, mai ales când pierzi un meci la care nu te așteptai și ești extrem de dezamăgită. Este greu din afară să înțelegi câtă muncă se depune și cât te doare în momentul în care nu iese”, a declarat Sorana Cîrstea pentru RTVNY.

„În același timp, normal, înțeleg și partea jurnaliștilor care sunt aici și trebuie să își facă jobul. Cred că este uman, nu trebuie să judecăm pe nimeni. Fiecare gestionează înfrângerile mai bine sau mai rău, depinde de zi. Suntem oameni, nu roboți”, a declarat Sorana Cîrstea.

Mats Wilander: Simona Halep nu mai simte aceeaşi nevoie de a câştiga

 

Mats Wilander, fost tenismen, actual analist sportiv, a tras concluziile după eliminarea Simonei Halep de la US Open încă din primul tur, în faţa Dariei Snigur. 

„Cred că înainte se vedea când era frustrată că nu câștiga vreun meci, dar nu mai e la fel. Nu, nu îi convine când pierde vreun meci, da, continuă să lupte pentru victorii, dar nu mai simte aceeași nevoie de a câștiga. Să câștigi trebuie să fie cel mai important lucru din viața ta atunci când ești pe teren, iar Simonei pare să nu îi fie ușor să facă asta”, a spus Mats Wilander, pentru Eurosport.  Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel