Data publicării:

Sondajul ce dezvăluie modul în care America îi vede pe Trump și Kamala

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris
Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris
Donald Trump și Kamala Harris sunt percepuți diferit în SUA în funcție de problemele politice puse în discuție, genul alegătorului, numărul de indeciși, dar și alte criterii. 

Kamala Harris nu a obținut niciun impuls în sondaje după Convenția Națională Democrată.

De obicei, convenția politică are ca rezultat o creștere a candidatului partidului – dar anul acesta a adus o excepție atât pentru evenimentele republicane, cât și pentru cele democrate.

Șansele vicepreședintelui sunt în esență aceleași acum ca și înainte de CND (Convenția Națională Democrată) din Chicago în urmă cu două săptămâni, potrivit unui nou sondaj ABC News/Ipsos publicat duminică.

Harris are un sprijin de 50% în rândul adulților și al alegătorilor înregistrați, comparativ cu 46% care spun că l-ar vota pe Trump dacă alegerile ar avea loc astăzi.

Candidatul democrat conduce și în rândul alegătorilor probabili. 

Avansul ei este de 2% în afara marjei de eroare a sondajului – dar acest avans mic a însemnat istoric puțin sau nimic pentru șansele reale de victorie ale candidaților în noiembrie. 

Deși rezultatele sunt aproape identice cu cele de dinainte de CND, preferințele pentru diferența de gen s-au mărit, femeile preferând-o pe Harris în detrimentul lui Trump cu 13 puncte, 54% la 41%.

Trump, Harris și colegii lor de candidatură – senatorul de Ohio J.D. Vance și, respectiv, guvernatorul de Minnesota Tim Walz – iau cu asalt statele indecise

Înainte de convenție, Harris era în fruntea alegătorilor femei cu 6 puncte și 3 puncte în rândul bărbaților în sondajele ABC.

Trump conduce acum în rândul bărbaților cu 5 puncte, 51% la 46%.

La fel ca Harris, Trump nu a experimentat revenirea obișnuită după CNR din Milwaukee, Wisconsin, în iulie.

Natura stagnantă a poziției dintre Trump și Harris indică natura stagnantă a cursei extrem de polarizate din 2024, pe măsură ce candidații intră în ultimele două luni înainte de ziua alegerilor.

Ambele campanii vizează alegătorii independenți și indeciși din cele șapte state cheie – Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin.

Trump, Harris și colegii lor de candidatură – senatorul de Ohio J.D. Vance și, respectiv, guvernatorul de Minnesota Tim Walz – iau cu asalt aceste state de luptă.

Între timp, Trump conduce în principalele preocupări de care alegătorii sunt legați înainte de alegeri, inclusiv un avans de 8% în încredere pentru a aborda economia și inflația în creștere și un avans de 9 puncte în gestionarea imigrației la granița de sud.

Candidații sunt față în față, cu doar un punct procentual de divizie a celor care cred că sunt pregătiți să fie președinte. Walz are 50% încredere în comparație cu 49% câștigat de Vance.

Dar un sfert dintre respondenți nu au fost pregătiți să-și exprime opinia despre Walz sau Vance, conform Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel