Sondaj SOCIOPOL, rezultate privind intenția de vot la Primăria București dacă duminica viitoare ar fi alegeri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin
Un sondaj realizat de SOCIOPOL arată intenția de vot pentru Primăria București dacă duminica viitoare ar fi alegeri.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale și ar candida următorii, pe cine ați vota la Primăria București?”, respondenții au spus:

Nicușor Dan - 31%

Gabriela Firea - 26%

Sebastian Burduja - 16%

Cristian Popescu Piedone - 15%

Mihai Enache - 7%

Diana Șoșoacă - 3%

Alexandru Pânișoară - 1%

Dorin Iacob - 1%

Filip Titian - 0%

Sondajul a fost realizat în perioada 23 – 28 mai 2024. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%. Sondajul a fost realizat prin metoda interviurilor telefonice (CATI, 1,005).

VEDEȚI AICI DATELE COMPLETE DIN SONDAJ:

https://media.dcnews.ro/other/202405/sociopol---2024-05b---bucuresti---rezultatele-sondajului-de-opinie_99381600.pdf

La alegerile din 9 iunie votarea începe la 7,00 dimineaţa şi se încheie la ora 22,00, a afirmat, marţi, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, care a menţionat că acest proces se va putea prelungi, în mod excepţional, până la ora 23,59, în cazul în care mai sunt votanţi la rând.

Şeful AEP a prezentat, într-o conferinţă de presă, procedura de vot la alegeri.

El a precizat că, în ceea ce priveşte alegerile locale, cetăţenii români vor putea vota numai la secţia la care sunt arondaţi cu domiciliul sau cu reşedinţa, dacă aceasta a fost stabilită cu cel puţin 60 de zile înainte de data scrutinului.

La secţia de votare unde sunt arondaţi, alegătorii vor prezenta documentul de identitate şi vor primi de la preşedintele secţiei un set de cinci buletine de vot - pentru alegerea cetăţenilor români în Parlamentul European, pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean/primarului general al Capitalei, pentru alegerea Consiliului General al Municipiului Bucureşti/Consiliului Judeţean, pentru alegerea primarului localităţii/pentru alegerea primarului de sector şi pentru alegerea Consiliului local al unei unităţi administrative-teritoriale/Consiliu de sector.

Potrivit preşedintelui AEP, alegătorul va pune ştampila pe fiecare buletin de vot şi va avea la dispoziţie, pentru prima dată, o tuşieră pe care va putea să o utilizeze în cazul în care nu se mai vede foarte bine ştampila după ce a fost aplicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel