Sondaj privind informarea românilor. DCNews, în top site-uri de știri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
CIADO România a realizat cel de-al 4 lea sondaj privind percepţia publică despre instituţiile europene. Sondajul a fost realizat în perioada 6-8 iulie , pe un eşantion de 1.800 de persoane cu vârste cuprinse între 18 – 50 ani.

Cunoașterea instituțiilor europene s-a îmbunătățit față de aniii precedenți. Dacă în 2011, doar 12% afirmau că au informații despre acestea, în 2015, 40% dintre cei chestionați răspund DA la întrebarea ”Cunoașteți instituțiile europene?”. Cei care răspund Nu au scăzut de la 70% la 48%, fiind totuși, mai numeroși decât cei informați.

Cei care cred că aderarea la UE le-a schimbat viața în bine sunt mai numeroși decât cei care susțin că le-a schimbat viața în rău (49 la 43%).

Românii recunosc că nu se implică destul în dezvoltarea comunității în care trăiesc (71% răspund Nu, 16% Da).

În ceea ce privește sursele de informare, Antena 3 se află pe primul loc, citată de 45% dintre repondenți, urmată de România Tv  (30%), B1 (12%), Realitatea TV (7%) și Digi TV (6%).

Cât privește site-urile de știri, DCNews a intrat în topul audienței. Libertatea se află pe primul loc (25% dintre răspunsuri), urmată de Realitatea (21%), Adevărul (18%),  Gândul (15%),Evenimentul Zilei (9%) și  DC News  (7%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel