SONDAJ PAȘTI 2022. Unde-și petrec românii Sfintele Paști. Surpriza de pe locul doi
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
PAȘTE 2022. Află în articol unde-și petrec românii Sfintele Paști. 

PAȘTI 2022. DCNews a realizat un sondaj legat de Sfintele Paști. Cititorii site-ului au răspuns legat de unde-și vor petrece Sfintele Paști. Cei mai mulți au răspuns că vor petrece Paștele acasă, în familie. Procentul lor se ridică la 86,4%, reprezentând 10.689 de răspunsuri. Următoarele două variante de răspuns au fost ”În vacanță, în țară” și ”În vacanță, în străinătate”. Pe al doilea loc sunt cei care-și vor petrece Sfintele Paști în afara țării, fiind urmați, pe ultimul loc, de cei care-și vor petrece Paștele în țară, în vacanță. 1.045 de persoane au răspuns că vor pleca în afara țării (8,5%), iar 632 au răspuns că vor alege vacanța în România (5,1%). 

Vezi aici graficul cu rezultatul sondajului 

În aceste vremuri, cei mai mulți români sunt preocupați, chiar îngrijorați, de ceea ce se întâmplă în țară și la granița țării și de cum sunt afectați imediat. Un sondaj recent CURS a arătat că românii, într-o proporție de 53%, sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la produsele alimentare, la energie și la gaze. A doua preocupare a românilor este războiul din Ucraina: 18% au indicat-o. Corupția continuă să fie o îngrijorare (9%). Starea de sănătate a devenit un subiect mai puțin de interes pentru români, deși abia am ieșit din doi ani de pandemie: 6% au indicat-o ca îngrijorare. Alți 3% se declară îngrijorați de continuarea pandemiei. Mai mulți sunt însă îngrijorați de criza politică (5%). Starea învățământului (2%), a pădurilor (1%) sau a agriculturii (1%) sunt pe ultimele locuri în rândul îngrijorărilor românilor. 

În acest context, cei mai mulți români preferă să câștige mai puțin, dar să aibă siguranță. 69% au afirmat că preferă să aibă ”un venit mic, dar sigur”. 23% au indicat că ar prefera să aibă un venit mare, chiar dacă ar fi nesigur. 

Vezi aici graficele sondajului

Institutul de sondare CURS a realizat sondajul în perioada 28 martie - 11 aprilie, pe un eșantion de 2.750 de respondenţi în vârstă de 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare este de +/-1,9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel