SONDAJ Iohannis vs. Orban. Mihai Gâdea: Se duce în jos ca un bolovan. S-a SĂTURAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mihai Gâdea a prezentat un sondaj din care reiese gradul de încredere pe care românii îl au în președintele Klaus Iohannis și în premierul Ludovic Orban.

"Preşedintele ajunge la un moment de încredere foarte tare. Avea chiar 70%. Asta se întâmpla după ce a câştigat alegerile în competiţia cu Victor Ponta. Şi se duce rachetă, cum se întâmplă de foarte multe ori după alegerile prezidenţiale. Şi președintele scade, creşte, scade, creşte. Ei bine, uitaţi-vă la ultima bucată. Domnia sa se duce în jos semnificativ - aici este 27% încredere. Dar de ce? Pentru că făcea exact ce anunţa mai devreme în conferinţa de presă. Ia Guvernul în brațe, răspunde la întrebări la care ar trebui să răspundă doamna "Pepsiglas", domnul Ludovic Orban, domnul Nelu Tătaru", a spus Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Ce vedeţi dumneavoastră este pe nişte ani de zile, mulţi. Cercetarea este făcută în perioada când Victor Ponta era prim-ministru şi Klaus Iohannis era preşedinte. Apoi, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă şi Orban. Cu albastru este Klaus Iohannis, cu roşu este premierul, indiferent cine a fost el. (...)

Cu roşu este Orban care se duce ca un bolovan în jos. În momentul de faţă, Orban a devenit o piatră de moară. Practic îl trage în jos pe Klaus Iohannis şi, dacă vă uitaţi la grafice, ele cumva aproape că sunt identice, sunt paralele. Klaus Iohannis îşi dă seama de un lucru în momentul de faţă. Dacă nu face ceva, se va duce în jos. Orban a luat-o în jos, iar dacă nu vor face alegeri pe 6 decembrie lucrurile vor arăta şi mai rău. Diferenţa dintre Klaus Iohannis şi Ludovic Orban este de 14 procente. Ceea ce nu e puţin. Problema este că s-a săturat să facă asta, din ce am văzut astăzi", a mai spus Mihai Gâdea.

"La Ludovic Orban lucrurile sunt cam plate. Nu a avut niciun moment de boom, decât după alegerile prezidenţiale. A ajuns la 18%. Dar uitaţi-vă, mai este un grafic. Acesta este de încredere. Este ceva foarte important. Aici este o explicaţie: de ce alegerile se fac pe 6 decembrie în ciuda CCR, a realităţilor. Priviţi la acest grafic! "Nemulţumit" este cu albastru, "mulţumit" este cu verde. Ce se întâmplă în momentul ăsta? Nemulțumirea creşte, mulţumirea scade. Procentul este 30%. Dar câţi sunt nemulţumiţi? 63%. Ce se întâmplă din momentul ăsta? E o gură care se cască în ceea ce îl priveşte pe Ludovic Orban pentru că nemulţumirea creşte incredibil", a spus Mihai Gâdea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel