Sondaj INSCOP: Nadia Comăneci, Simona Halep și Gheorghe Hagi domină topul personalităților sportive
Ultimul sondaj INSCOP, realizat în perioada 23-30 aprilie 2015, arată care sunt, în percepția românilor, cele mai apreciate personalități sportive din țara noastră.
Nadia Comăneci, cea mai cunoscută gimnastă din toate timpurile, domină topul personalităților sportive din România, 95,5% dintre respondenți având o părere foarte bună (variantă aleasă de 73,6%) și bună despre fosta gimnastă, relevă barometrul INSCOP dat publicității marți, potrivit Agerpres.
Pe poziția secundă se plasează tenismena Simona Halep, care întrunește aprecierea a 93,8% dintre respondenți (70,3% declarând că au o părere foarte bună despre tenismenă), în timp ce locul al treilea în preferințele românilor se clasează, cu 90,8% aprecieri foarte bune și bune (63% dintre respondenți au indicat că au o părere foarte bună).
În clasamentul celor mai apreciați sportivi se află și Ilie Năstase, 82,4% dintre respondenți având au o părere foarte bună și bună, Mircea Lucescu (79,7%), precum și Anghel Iordănescu 71,9%.
Fotbalul și tenisul, sporturile pe care românii ar prefera să le practice ei sau copiii lor
În cursul cercetării, românii au avut de răspuns și la întrebarea ce sport ar alege să practice ei sau copiii lor.
Pentru fotbal au optat 29,1% dintre români au ales fotbalul, acest sport fiind preferat de 44% dintre bărbați, față de doar 14,4% dintre femei.
În schimb, 15,9% au optat pentru tenis, iar 12,6% au indicat alte sporturi (gimnastică, înot, volei), iar 9,2% handbalul.
9,2% dintre români au declarat că nu ar alege să practice niciun sport, în timp ce 7,7% și-au exprimat preferința pentru atletism, 6,1% pentru ciclism, 5,7% pentru baschet. Procentul de non-răspunsuri se ridică la 4,5%.
"Barometrul INSCOP — ADEVARUL despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 23-30 aprilie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News