SONDAJ CURS. Surpriza din topul neîncrederii în politica românească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu
Dincolo de lupta pentru procente in competitia prezidentiala, cele mai recente sondaje ofera concluzii spectaculoase referitoare la politicienii romani.

Intr-un top al neincrederii (politicieni in care alegatorii au incredere putina sau foarte putina) conduce Calin Popescu Tariceanu cu 81% (sondaj CURS, octombrie 2019).

Foarte probabil, frecventele schimbari de macaz ale presedintelui ALDE au creat o stare de confuzie si nemultumire inclusiv in randul propriilor sustinatori.

Pe locul doi in topul neincrederii sunt, la egalitate, Victor Ponta si Teodor Melescanu, cu 78%. Si in acest cazuri, avem de-a face cu oameni politici care au schimbat taberele, relativ recent. In mod evident, traseismul si instabilitatea traseelor politice incep sa fie sanctionat real, cel putin in perceptia publica.

Podiumul este completat de Ludovic Orban si Dacian Ciolos in care 76% dintre romani au incredere putina si foarte putina. La polul opus, printre cei pentru care cu care romanii inca au rabdare sunt lideri politici mai putin uzati care inca nu au apucat sa dezamageasca.

Cu o cota de 58% neincredere este Teodor Paleologu, depasit cu doar un procent de Eugen Tomac cu 57%. Pe primul loc la categoria "tinerelor sperante" este Ramona Ioana Bruynseels, fata de care doar 38% dintre romani isi exprima un anumit nivel de neincredere.

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel