SONDAJ CSCI. Ponta și PSD câștigă teren în detrimentul lui Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Un sondaj CSCI arată că, dacă mâine s-ar desfășura alegeri pentru Parlament, 42% din cei chestionați ar vota cu PNL, iar 39% cu PSD-UNPR-PC.

(w670)Potrivit sondajului, PLR ar obține 5% din voturi, UDMR - 4%, Partidul M10 al Monicăi Macovei - 3%, România Unită (formațiunea înființată de deputatul Bogdan Diaconu) - 3%, iar PMP doar 1%.

Încrederea în politicieni

La încrederea în personalități, Victor Ponta înregistrează o ușoară creștere față de primele luni ale acestui an. Președintele Klaus Iohannis, rămâne în continuare, lider în topul încrederii, potrivit unui sondaj realizat de CSCI.

(w670)

Astfel, 75% dintre cei intervievați au spus că au încredere în președintele Klaus Iohannis. Pe locul doi se află premierul Victor Ponta cu 41%, urmat de primarul general al Capitalei Sorin Oprescu cu 37%. În președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu au încredere 33% dintre cei care au răspuns sondajului, iar în fostul șef al statului, Traian Băsescu - 18%. Co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga au fost cotați cu 16%, respectiv 14%, arată Evenimentul Zilei.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1090 de persoane, în perioada 20-24 aprilie, și are o eraore de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%, scrie sursa citată.

VEZI ȘI: SONDAJ CSCI, guvern Ponta. Concluziile lui Dan Sultănescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel