Sondaj: Copiii postează pe Facebook, fără supravegherea părinților
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
copii-pe-Facebook
copii-pe-Facebook

Mulți copii, cu vârste până în 12 ani, sunt activi în social media și cred că site-urile sunt "foarte sigure", potrivit unui sondaj al companiei de securitate McAfee.

Autor: Ozana Mazilu

Facebook cere, spre exemplu, utilizatorilor să aibă cel puțin 13 ani, dar 85% dintre copiii până în această vârstă declară că au un cont deja. Mulți copii din SUA au cel puțin un cont online, accesându-l fără supravegherea părinților.

Facebook este cea mai populară platformă printre tineri. Deși site-ul spune că utilizatorii trebuie să aibă cel puțin 13 ani pentru a se conecta, 85% dintre copii au declarat ca au un cont și un număr similar recunosc că-l folosesc în fiecare zi.

"Copii din ce în ce mai mici merg online, fără niciun fel de supraveghere", declară Michelle Dennedy, din compania de securitate online McAfee, după un sondaj realizat între 1.173 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 23 de ani și 1.301 de părinți.

Amenințările la adresa copiilor care utilizează nesupravegheați internetul sunt bine cunoscute și variază de la furtul de identitate, hărțuirea cibernetică și partajarea fotografiilor și videoclipurilor la pornografie și prădătorilor sexuali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel