Sondaj. Ce obiecte preferă să dăruiască românii
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Peste 20% dintre români obişnuiesc să cumpere instrumente de scris pentru a le oferi cadou la diferite evenimente şi de sărbători, precum 1 şi 8 Martie, Paşte şi Crăciun, potrivit unui sondaj de opinie realizat în mediul online. 

Astfel, peste 32% dintre respondenţi au cumpărat un instrument de scris în ultimele şase luni pentru a-l oferi cadou şi alţi circa 22% au făcut o astfel de achiziţie în ultimul an. Principalele caracteristici de care românii ţin cont atunci când cumpără un instrument de scris pentru a-l oferi cadou sau pentru uz personal sunt calitatea (72,59%) şi preţul (35,59%), conform sondajului online realizat la comanda Consult Company. 'Scrisul de mână, un obicei răspândit în rândul românilor care apreciază, în continuare, beneficiile metodei tradiţionale de a scrie cu stiloul sau cu pixul pe hârtie, este asociat unei activităţi plăcute şi relaxante de mulţi dintre aceştia, indiferent de vârstă şi de ocupaţie. De aici, şi interesul lor pentru achiziţia unui obiect de scris de calitate, cu atât mai mult cu cât acesta este destinat pentru a fi oferit cadou', spune Claudia Roşu, managing partner al companiei care a realizat studiul.

De ce sunt interesați românii

Atunci când cumpără un instrument de scris, românii sunt interesaţi de calitate - 72,59%, preţ - 35,59%, aspect - 33,75%, mod de utilizare - 27,78%, brand - 12,09%. Majoritatea respondenţilor (peste 72%) au un buget de până la 100 de lei pentru achiziţia unui instrument de scris, în timp ce aproximativ 18% alocă între 100 de lei şi 300 de lei. Aproape 4% dintre români spun că au un buget de peste 2.000 de lei pentru achiziţia unui instrument de scris premium. În această categorie, brandul Parker este cel mai bine poziţionat şi cu cea mai bună percepţie în rândul românilor - peste 7 din 10 români întrebaţi au nominalizat Parker ca fiind cel mai cunoscut brand de instrumente de scris. În afară de Parker, românii sunt interesaţi de Sheaffer şi Cross (furnizorul oficial de instrumente de scris al Casei Albe), care fac parte din aceeaşi categorie de instrumente de scris premium. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel