Cum explică Pieleanu popularitatea lui Oprescu în București
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

O cercetare efectuată de Avangarde relevă o contradicție: bucureștenii sunt de părere că în Capitală lucrurile merg într-o direcție greșită, dar în același timp sunt mulțumiți de primarul Sorin Oprescu. Sociologul Marius Pieleanu a explicat pentru De Ce News acest paradox.

Jumătate dintre respondenți susțin că în Capitală lucrurile merg într-o direcție greșită, în timp ce 32% consideră că Bucureștiul se află pe drumul cel bun.

Cu toate acestea, primarul Capitalei Sorin Oprescu se bucură de sprijinul a 60% dintre respondenți, care s-au declarat mulțumiți de acesta. 11% sunt foarte mulțumiți de edil, în timp ce 15% sunt nemulțumiți, iar 4% au răspuns că sunt foarte nemulțumiți de fostul medic.

Sociologul Marius Pieleanu a explicat pentru De Ce News de unde provine această contradicție.

"La întrebarea cu direcția spre care se îndreaptă Bucureștiul au răspuns aproape toți cei din eșantion (85-90%), iar la cea referitoare la dl Oprescu au răspuns mai puțini (50-60%). Restul au răspuns cu «nu știu» / «nu răspund». Astfel că aceștia nu au fost luați în calcul și de aici diferența.

În plus, și meseria de medic a cântărit mult. Asta l-a ajutat și la alegeri. Este lucru știut că meseria lui este puternic valorizată social, ca și cea de judecător. A fost un chirurg cât de cât cunoscut și are o altă poziționare în mintea oamenilor, față de ceilalți politicieni. Lumea spune «Omul ăsta a făcut ceva în viață»".

Sondajul a fost realizat în perioada 06.06 - 21.06.2013, pe un eșantion de 1.200 de persoane și are o marjă de eroare de +/- 2,83%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel