Sondaj: Băsescu, cel mai impopular politician. Ponta, locul 1 la aprecieri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un sondaj realizat de Public-Affairs în perioada 3-5 decembrie, prim-ministrul Victor Ponta e pe primul loc în topul favorabilității personalităților politice cu un scor de 55,5% dintre respondenți, la polul opus al popularității aflându-se președintele Traian Băsescu, cotat cu 69,4% la favorabilitate negativă.

Victor Ponta a fost ales de respondenții sondajului menționat cel mai apreciat politician român, pe locul doi aflându-se, cu 39,7%, Sorin Oprescu, ales pentru a doua oară consecutiv primarul Capitalei. Podiumul este completat de președintele Partidului Național Liberal și șeful Senatului, Crin Antonescu, care a obținut un procent de 37,3%. Pe locul patru se află fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, ales de 29,5% dintre cei intervievați, urmat de președintele Forței Civice, MIhai Răzvan Ungureanu, care este apreciat de 26,1% dintre cei intervievați.

La polul opus se află președintele Traian Băsescu, impopular în rândul a 69,4% dintre respondenți, la o diferență destul de mare, pe locul secund, aflându-se liderul PP-DD, Dan Diaconescu care a obținut un scor de 57%. Pe locul al treilea se află candidatul ARD în Roman, Elena Udrea, care este antipatizată de 56% dintre respondenții cercetării sociale.

Numai 12,3% dintre români au o opinie favorabilă despre preşedintele Traian Băsescu, alţi 12% despre Elena Udrea şi 11,4% despre fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu.

Sondajul a fost realizat în perioada 3-5 decembrie prin metoda CATI, pe un eșantion de 1234 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel