Data publicării:

Sondaj AVANGARDE: Decizia românilor privind scutirile de taxe în IT și construcții

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE a efectuat în sondaj în care a măsurat percepția publică față de scutirile de taxe pentru anumite sectoare economice.

Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă (18 ani și peste) la nivel național. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,2%. Metoda culegerii datelor este CATI (telefonic). Sondajul a fost realizat în perioada 20 septembrie - 28 septembrie 2023.

Având în vedere că „anumite sectoare din economie beneficiază de o taxare preferențiala (scutire de taxe), respectiv construcțiile, sectorul IT“, cetățenii au fost întrebați: Credeți ca aceste scutiri ar trebui menținute?

În cazul Construcțiilor, 55% dintre respondenți consideră că scutirile de taxe pentru acest sector al economiei nu ar mai trebui menținute, în timp ce 41% au opinat pentru continuarea acestei măsuri. 3% nu au putut aprecia și 1% dintre respondenți nu au răspuns la această întrebare. Prin urmare, majoritatea populației este de părere că scutirile de taxe pentru sectorul Construcțiilor ar trebui eliminate.

CITEȘTE ȘI          -        Sondaj AVANGARDE: Partidul câștigător dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European

În ceea ce privește sectorul IT, datele colectate din sondaj sunt similare celor privitoare la Construcții. Astfel, la întrebarea privitoare la menținerea scutirilor de taxe pentru sectorul IT, respondenții au răspuns astfel: 

- 57% sunt de părere că scutirile de taxe nu ar mai trebui menținute;

- 40% consideră că scutirile de taxe pentru sectorul IT ar trebui continuate;

- 2% nu au putut aprecia și 1% nu au răspuns la această întrebare.

Se constată, astfel, că, la fel ca în cazul sectorului Construcțiilor, majoritatea românilor consideră că angajații din IT nu ar mai trebui să fie scutiți de taxe și impozite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel